Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att...

Fin-fin fredag!

  • Publicerad 22:27, 17 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag bara njuter här uppe:). Fredags prova vi på fiska nedanför huset. Men det var botten..napp. Så jag gick längst stranden beundra alla vackra violer. Som säkert hån skrattade efter mig likt Alice i Underlandet.

IMG_496309511F66-E98E-4AE4-A30D-76398BD6F1631C7ED0B0-D83A-4BBB-A035-7485860A270D

Kvällen bjöd vi päronen och fin morfar på middag. Lindas pasta Frutti Di Mare. Så himla gott! Bakade brytbröd och kanelbullar till kaffet. Tänk sådant får man inte ro med göra hemma, baka. Men älskar att baka. Att man lägger tid och knådar in kärlek i det. Tycker om lägga tanke och kärlek i dukning med. Välja porslin och glas. Plockade blommor och arrangerade små buketter,tände massa ljus.IMG_5020 698565B7-643A-4738-91C0-EB4AF2D45DAE IMG_4993 IMG_4990IMG_4992IMG_4991

Körde ICAs recept för kanelbullarna, men tog 50g jäst. Istället för 25g.  Visades vara ett bra mistag :).

Pastan är egen ihop knåpande efter mina  smaklökar. Alltid när jag lagar mat så föreställer jag smaker i munen hur saker ting kan funka ihop. Så jag har inga mått , går på kännsla:). Mycket kryddor av het chili, paprikapulver,  basilika, peppar och salt. Fin hackad chili, charlottenlök och vitlök. Två plastförpackningar av köksbärtomater. Smör, olivolja, häll i en del av pastavatten . Fisk och hönsbuljong. I med  lite honung och pressad citron och riv av yttersta av citronen. Just det vitt vin med . Låter detta koka. I med blåmusslor och räkor. Låt det puttra lite. Innan servering i med pastan rör om…och njut!

IMG_5002

IMG_5004

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.