Här finns hamburgare för alla smaker

Lunchpatrullen ligger lite lågt så här i semester- tider. Många Solnarestauranger stänger under sommaren, men vi som arbetar kräver ju fort-farande näring

  • Publicerad 01:15, 18 aug 2016

Den här krogen vinner i stället på utbudet

Ett flertal lunchrestauranger verkar dessutom få ett extra lyft under sommaren – framför allt på grund av sitt fina läge.

Ett av Solnas bästa utehäng både under lunchtid och ljumma sommarkvällar är definitivt Texas Longhorns uteterrass i korsningen av Stråket och Råsundavägen.

Som namnet anger handlar det mesta om kött på Longhorn – och framför allt då om hamburgare. Lunchpatrullen applåderar att denna utmärkta maträtt numera har vandrat vidare från grillkiosker och snabbmat i de traditionella kedjorna till bordsservad krogmat.

Nu för tiden serverar varje bra restaurang med självbevarelsedrift schyssta hamburgare. Självklart också Texas Longhorn – det är ju det hela franchisekonceptet på sätt och vis handlar om.

Texas Longhorn har ett rejält urval av hamburgare som inte bara utmärker sig till namnen. Det är verkligen skillnad i smak och tillbehör på exempelvis en Southwestern Burger (bacon, ost, stekt lök, semitorkad tomat & cipotledip) och en Ranch (grovt bröd, skivad saltgurka och green oniondressing). Dessutom smakar det bra.

Egentligen har väl patrullen en enda liten fundering. Hamburgarna på Texas Longhorn är goda – men vid första besöket för typ ett år sedan hade vi väntat oss smått sensationella hamburgare där man nästan kände vibbarna av väldiga amerikanska boskapshjordar. Så är det naturligtvis inte.

Hamburgarna på Texas Longhorn är vällagade, men varken bättre eller sämre än på många andra bättre restauranger. Den här krogen vinner i stället på utbudet. Här kan man äta lunchburgare flera dagar i veckan och ändå inbilla sig att man får ett varierat intag av födoämnen.

En sak har patrullen svårt att förstå – kaffe ingår inte i lunchen. Det känns nästan unikt i vårt kaffetokiga land. Nu är personalen på Longhorn i Råsunda både trevlig och tillmötesgående och har varje gång sagt:

– Kaffe kostar egentligen extra men säg bara till så häller vi upp.

Kanske inte en del av franchisekonceptet – men ett trevligt bemötande som definitivt är lönsamt i längden.

MER Texas Longhorn

KÖK: Köttigt så det förslår naturligtvis. Hamburgare, ribs, grytor och stekar. Vegetariska alternativ finns.

LUNCH: Ett 15-tal hamburgare för 94 kronor på lunchmenyn. Dessutom flera sallader under hundralappen.

TIPS: Välj ett bord på terrassen. Fin utsikt över Råsundavägen och Stråket.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Tre viktiga vårdförändringar under 2019

Nyheter Det här har klubbats i landstingets budget för Stockholm Landstingets budget är nu beslutad och klar. Här är tre vårdsatsningar som ska genomföras.fredag 14/12 7:00