Briljant Bento på Berns

Så här i jultider så springer alla på krogen känns det som. Företagen ska julfesta, chefen ska tacka av, den andra chefen ska tackas av och gemene man ska ses över borden.

  • Publicerad 11:41, 29 dec 2016

Det spelar ingen roll om det är frukost lunch eller middag. Folk äter överallt och krögarna gnuggar likt krösusar sina händer i sann kapitalistisk anda och det är ju i den som vi alla firar jul. Eller?

Den här veckan vill Lunchpatrullen slå ett slag för ett ställe med anor från förrförra seklet. Berns Asiatiska. Under kristallkronor stora som atombombsmoln och med guldprytt tak känner man sig lite liten. Så har nog alla som varit här känt sig någon gång. När huset var ungt så stoltserade det med stampat jordgolv och paradorkestrar från det militära. Endast män var välkomna om man inte var kvinna och visste att ta betalt för sina tjänster.

2016 så är det inte så. Berns är en kulturell smältdegel med mång strängar på sin lyra. Den sträng som klingar allra starkast just nu är den asiatiska restaurangen och det är där vi hamnat. Den vänliga servitrisen rekommenderar Bento Box (285kr).

Det är sex stycken små rätter som tillsammans bildar en lunch. Den här veckan får vi några bitar sushi, en soppa med tjocka udonnudlar, stekt anka med friterad svartkål, krispig kyckling lågtempererad len lax och bläckfisk bibim bap. Alla rätter är fantastiska och det gör inte så mycket att dom inte matchar varandra.

Det smakar så gott och mättnaden som infinner sig är stor men god. I priset ingår även husets dessertbuffé som får oss att kippa efter andan. Visst är nästan 300 kronor i mesta laget för en lunch men det man får är grymt prisvärt. God jul!

Berns Asiatiska

Var: Berns Salonger, Berzelii Park, City

Prisklass: Lyx

Bäst: Mycket för pengarna

Sämst: Svårt att få bord

Öppettider: Sön-Tor 11.30-01.00, Fre-Lör 11.30-02.00

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.