Mårten Westberg

Efter 40 år som löpare, 25 år som tränare och 2,5 år som ordförande bytte Mårten ut Fredrikshof på Östermalm mot Akalla och mötte helt nya möjligheter.

Bara sexig när jag springer

  • Publicerad 21:47, 3 okt 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Löpning är balett. När jag ser någon av systrarna Dibaba springa kan jag inte låta bli att bli lite kär.  Det är ju så vackert.

JP på Stadion
JP på Stadion

När vi sprang för University of Texas hade min svenske kompis Jan Pettersson ganska ofta två tjejer som stod vid löparbanan och suckade varje gång han sprang förbi. Jag förstår dem. ”JP” hade verkligen ett fulländat löpsteg.

 

Lidingöloppsvinnaren Napoleon Solomon är svensk löpnings Rudolf Nurejev. Efter hans första Finnkamp fick han skriva autografer på magen på finska tjejer med drömmande blickar. Jag tror han var 16 år och löpsteget var redan fulländat.

Aisha och Bilal på fotbollsplanen
Aisha och Bilal i Akalla Run

Ett sånt löpsteg lyckades jag aldrig få, men jag ger aldrig upp.  I 42 år har jag försökt förbättra min teknik och den kampen pågår fortfarande. Med vartenda ett av mina 10 000 steg om dagen försöker jag närma mig JP, Napoleon och systrarna Dibaba.

Mot mig har jag åldern, ljumskbråcket, ichias och ett för alltid slalom-skadat högerknä.

…men ibland! Ibland efter en halvmils linkande så händer det att jag får till det. Då sprider sig en varm pirrande känsla i hela kroppen.

Då är jag vacker.
Då är jag sexig.

Mårten springer på taket beskurenDå känns det som när jag var 23 år och sprang ensam in mot mål i något lopp i Texas. Brunbränd efter tre mil om dagen i den heta Texas-solen.

Det långa blonda håret fladdrande som en flagga bakom mig i fartvinden. TV-kameror från alla de tre stora amerikanska kanalerna.  Fullt av journalister i målfållan.

Den känslan.

Men den försvinner när jag stannar.

Jag är bara sexig när jag springer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.