Mårten Westberg

Efter 40 år som löpare, 25 år som tränare och 2,5 år som ordförande bytte Mårten ut Fredrikshof på Östermalm mot Akalla och mötte helt nya möjligheter.

Rinkebyskolan, …jag?

  • Publicerad 21:01, 31 jan 2018
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Rinkebyskolan?

Allvarligt, Pappa…Ska jag vara den enda killen på tunnelbanan till Rinkeby samtidigt som hundratals barn åker samma tunnelbana till skolorna här i stan?

Jag förstår min son. Samtidigt är det lite synd, för jag är rätt imponerad av Rinkebyskolan.  De har väldigt engagerade lärare och  små klasser. Det är en riktigt bra kombination.

I city har vi också många skolor med väldigt bra lärare, men här är klasserna fyllda till sista plats.  Elever från stan och elever från förorten. Alla vill de gå i skolan i stan där vi bor.

Jag har kanske inte berättat tidigare, men jag har varit ordförande i Akropol Basket sen i april.  De behövde en ordförande och de har hundra tjejer i träning.  Jag gick dit och kollade en träning.  De körde stenhårt!  De som känner mig förstår hur det gick. Jag kan inte säga nej till en klubb som får hundra tjejer att träna så hårt. Speciellt inte i Järva, där de flesta tjejer inte rör sig mer än de måste för att ta sig mellan skolan och hemmet.

Så Akropol…

Morgonbasket_utkast1Vi har öppen basket varje morgon i Rinkebyskolans  idrottshall, där Akropols herrlag spelar sina hemmamatcher i division ett.

Vem som helst är välkommen att komma och spela lite avspänd, kul basket.  Sen bjuder Rinkebyskolan alla basketspelare på frukost.
Det  är en klassisk win/win.

Rinkebyskolans elever lär sig mer hela förmiddagen. Deras lärare får en lugnare klass.  Akropol får nya basketspelare.  Vi som är med och spelar får ha kul med en boll, gratis frukost och, kanske bäst av allt, ett lugnare centrum….för den som har spelat basket mellan kl. sju och åtta på morgonen kommer knappast vilja gå ut efter nio på kvällen.  Då vill man bara gå och lägga sig.

Jag tycker det hade varit kul:
Alla de här kidsen åker in till stan, men  min soUngdomens Hus Rinkebyn åker ut till orten.

I slutändan föll det på att ingen av hans kompisar går i skolan utanför city.  Sånt är viktigt och han är klok, min son.

 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.