Mårten Westberg

Efter 40 år som löpare, 25 år som tränare och 2,5 år som ordförande bytte Mårten ut Fredrikshof på Östermalm mot Akalla och mötte helt nya möjligheter.

Sååå mycket glädje!

  • Publicerad 18:51, 20 okt 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

”Förut var jag rektor på en grundskola på Östermalm.  Jag jobbade 12 timmar om dagen och föräldrarna lade sig i hela tiden. Jag blev hotad. Det var ett helvete. Att vara rektor här i Rinkeby är mycket bättre”.

Jag frågade genast Maria om jag fick citera henne.  Jag älskar att bli överraskad.  Samtidigt förstår jag att det är sant.  Mycket är bättre i Rinkeby än i Östermalm.   Mycket är mer avslappnat.  Titta bara på damerna som springer här med Abdihakim och mig.  Det är bara Maria som har funktions-kläder. De andra springer i samma Abaya och hijab som de har på sig resten av dagen.  Tror du medarbetarna på SEB Karlaplan skulle göra det?

Rinkeby kl. 8 i morse
Rinkeby kl. 8 i morse

Idag var tredje fredags-morgonen de sprang med oss, så idag fick de skor som vi har fått från Saucony. Tidigare sprang de med lågskor så vi höll oss på gräset. Morgondaggen gjorde att de var blöta om fötterna resten av dagen.  Nu har de löparskor och kan välja om de vill springa i gräset eller på asfalten innan de byter till sina lågskor för resten av skoldagen.

Det här är ett rätt typiskt pass med Akalla Run.  Träningspassen med hård backträning eller tuffa intervaller som jag är van vid från mina 25 år som tränare får stå tillbaka för pass med målet att introducera löpning till folk som aldrig skulle ha gjort det annars.  Det är enormt givande.

Curre Ljung, som tränar Sveriges nog framgångsrikaste löpargrupp med huvudsakligen Somalisk-Svenska pojkar, sa det väldigt bra:

”Det känns nästan egoistiskt för det ger sååå mycket tillbaka i form av glädje och naturligtvis en känsla av att man bidrager lite till integrationen i samhället”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.