Mårten Westberg

Efter 40 år som löpare, 25 år som tränare och 2,5 år som ordförande bytte Mårten ut Fredrikshof på Östermalm mot Akalla och mötte helt nya möjligheter.

The real shit

  • Publicerad 19:49, 14 okt 2017
  • Vill du mig något? Skicka gärna ett mejl.

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Kanske har du åkt en av alla dessa charterresor till en fotbollsmatch i Premier League  och gått på pub för att få känna en bit av det riktigt engelska?

Då kan jag ge dig ett tips.

Vill du verkligen känna det riktigt brittiska så ska du åka ut till någon pub på landsbygden där de har ett terränglopp. Du anmäler dig i puben. Sen springer du och ett hundratal lokala löpare runt i geggan bakom puben innan ni kommer in på puben igen och tar en pint i väntan på prisutdelning.  Det är helt fantastiskt!  Hundra geggiga löpare som dricker öl och skrattar och har kul medan svetten torkar till salt i pannan.

Lite av den känslan lyckades Huddinge AIS uppnå idag i Terräng-DM.  Det var egentligen bara puben och ölen som saknades.  Vi sprang i blött gräs och emellanåt decimeterdjup gegga.   Solen sken. Alla var glada och hejade på mycket fler än de egna klubbmedlemmarna.

Tänk om alla som bara springer Tjejmilen, Göteborgsvarvet och liknande lopp fick vara med om ett sånt här lopp. Tänk om de fick uppleva löpningens själ!

Tjurruset tänker du. Det är ett bra försök att bjuda på samma sak, men det blir inte äkta.  Det här är ”the real shit”.

Foto: Kim Hedbom
Foto: Kim Hedbom

Jag åkte dit för att heja, men när jag såg den regnsjuka banan blev jag till slut tvungen att efteranmäla mig.  Helt fel skor hade jag på mig, så jag sprang barfota. Det gick bra, även om det sved lite under fotsulorna när jag kom ut på de små grusade partierna.

Tjurrusets profil var ”macho” men det här är macho på ett mycket mer sympatiskt sätt.  Det illustreras rätt bra av att Malin bakom mig på bilden här var klart före mig i mål.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.