Tema

Nu nalkas vårens dryck. Det är möjligt att öppna dörren, fönstret eller verandan för att njuta av ett glas rosé – oavsett om man är hemma i karantän eller håller avstånd på en uteservering. Foto: Mostphotos

Med smak av olika nyanser av rosé

Lökskalsrosa, laxrosa, hallonrosa eller bubbelgumsrosa. Kärt vin har många färger! Nu mer njuter också vi svenskar av en gott rosévin året om. Men visst blir känslan extra påtaglig på vårkanten när solen och värmen anländer.

  • Publicerad 08:55, 7 apr 2020

Detta är en temaartikel på StockholmDirekt. Innehållet kan vara kommersiellt och är fristående från StockholmDirekts redaktionella material.

Mulderbosch Rosé,
nr 6077, pris 89 kr

Pålitlig rosé från Mulderbosch med fin och elegant kraft och djup solrik frukt. Ett fint aperitifvin men varför inte prova ett glas till lunchen eller middagen där vinet passar väl med sina vilda örter, plommon, körsbär och granatäpple. Gott och prisvärt från Sydafrika.

Les Lauzeraies Tavel,
nr 2724, pris 129 kr

Vinerna från Tavel är rosa på riktigt med sin djupare färg med tydlig smak av röda bär som körsbär, jordgubbar och hallon samt en friskhet med citrusaromer.

Tavel är utpräglade matviner med en bra syra men även mineralitet som drar lite mot sälta.

M de Minuty Rosé,
nr 2590, pris 139 kr

En ljust laxrosa och finlemmad rosé med toner av röda vinbär, smultron, lingon samt sydfrankrikes böljande lavendelfält.

Elegans och subtilitet blandas i en förförisk kombination. Något att sippa på under varma dagar.

Puy Chéri Syrah Rosé,
nr 2209, pris 75 kr

En torr rosé med vacker laxfärg och syrliga toner av röda vinbär, rabarber, lingon, svag ton av nybakat bröd samt gråpäron och lite krämighet.

Kan njutas i ensamt majestät eller till flera sorters mat. Mycket prisvärt vin för sina 75 kronor.

Origine Vino Rosato,
nr 77757, pris 119 kr

Från Italiens ostkust kommer detta fina ekovin gjort på druvan montepulciano. Vinmakaren Leonardo fokuserar på biodynamisk odling. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med vilda körsbär, örter och blodgrape. En lite mer exotisk rosé med djupare färg.

Strato Grenache Rosé
2018, nr 2793, 89 kr

Lättsamt och lättdrucket med saftig frukt som vattenmelon, smultron och rosa grape. Inga konstigheter!

Matcha till balkongen och sallader med chili­sting. Dessutom prissänkt från 109 kronor – ett fynd!