Foto: Björn Jonsson

Bålsta bryggeri samarbetar med lokala restauranger

Bålsta Bryggeri samarbetar med lokala restauranger där ny öl kan möta marknaden. Fast Systembolaget kastar en del grus i maskineriet, menar bryggmästaren Richard Eklöw.

  • Publicerad 18:09, 10 okt 2017

Vi har ett bra samarbete med lokala restauranger

28 mars i år firade Bålsta Bryggeri sitt femårsjubileum.

– Att vi lyckats få fram så bra öl med hög kvalité, det är en framgång. Samt att vi har ett bra samarbete med lokala restauranger, där vi kan få ut nyutvecklade öl snabbt, säger Richard Eklöw.

Vilka utmaningar har varit tuffast under åren som gått?

– Man skulle kunna tro att det tuffaste har varit att utveckla nya intressanta öl, laborera med recept och nya ingredienser, men det är den lätta, och absolut roligaste, biten.

Men tuffast...?

– Det tuffaste har varit försäljningen. Vårt standardsortiment har funnits på de tre närmaste Systembolagen, i Bålsta, Kungsängen och Jakobsberg. Tyvärr har Systembolaget beslutat att vi inte längre får sälja alla våra ölsorter på dessa tre bolag. Enda sättet att få tillbaka dessa är att kunder frågar efter dem, säger Eklöw.

För tillfället har Bålsta Bryggeri sin största meny någonsin bestående av tio olika ölsorter.

Allt från tysk ljust veteöl till kolsvart “Imperial stout” lagrad på Bourbon ekfat. Den senaste, Oktoberfest Lager, tillsammans med flera andra sorter går att testa på flera olika krogar i Bålsta.

Detta har bryggts:

Veteöl, lager, blonde ale, pale ale (APA), red ale, IPA, DIPA, EPA, stout,
Imperial stout, dry stout, kaffeporter, råg-IPA, Barley wine.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet