Deras framgångsrecept: Bygga för Bålstas unga

Första etappen av Lyckeboprojektet i Bålsta blev klar tidigare i våras och de centrala ungdomslägenheterna flyttades snabbt in i. Nu är etapp två precis i full gång och lägenheterna är redan uthyrda. 746 Entreprenad Bygg-el AB har fullt upp och jobb inplanerat för minst ett par år framöver.

  • Publicerad 14:07, 21 maj 2017

År 2016 var ett mycket framgångsrikt år då byggföretaget dubblade sin omsättning och blev prisade som Årets Entreprenör 2016 i Bålsta.

– Det bara small till för oss förra året! Ibland undrar jag vad sjutton som hände. Men ett fantastiskt teamwork och duktiga medarbetare är det som hände, säger en glad Anders Hedlund, grundare och vd på 746 Entreprenad.


Flyttar till Snickeriet

Byggnationerna av ungdomslägenheter i Bålsta fortlöper under året.

– Första etappen av Lyckebo på 18 lägenheter tog cirka tre månader att bygga. Vi tillverkar i förhand hela väggblock med fönster och panel som sedan monteras på plats. Då går det så snabbt, säger Anders och ler.

Etapp två med ettor och tvåor beräknas stå klara i början av sommaren.

Anders grundade och drog i gång företaget år 2007. Verksamheten har långsamt men stadigt växt och utvecklats. I dag jobbar fem personer administrativt och till sommaren är de totalt 17 medarbetare.

– Det känns fantastiskt! Vi dubblade vår omsättning förra året och kommer att dubbla den även 2017 till cirka 45 miljoner kronor, säger Anders.

Större kommunansvar

746 Entreprenad har inlett total­entreprenad i partnering med Håbohus och första projektet är Väppeby 6:1. Man ska även uppföra 27 LSS-boenden samt en gemensamhetslokal. Bygglovsansökan är inlämnad med preliminär byggstart i augusti

– Vi har fler projekt på gång. Bygglovsansökan är inlämnad för Humlan, mitt emot 746 Snickeriet. Där planeras tio lägenheter där LL Bostadsbolaget är byggherre, säger Anders.

Företaget har även införskaffat mark på Håtunavägen och planerar där 15 radhus i bostadsrättsform.

– Bålsta har en enorm utveckling framöver och det största hotet med byggprojekten i Bålsta är hanteringen av detaljplaner och bygglov från Håbo kommuns sida som helt har avstannat i sin utveckling, säger Anders.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet