Från kaos till ett bubblande kalasföretag

Jenny och Jimmy Ström vågade och vann när de hösten 2009 kastade sig ut i en värld som egenföretagare och gick från ett kaos i sitt eget hus till ett etablerat och framgångsrikt företagande med b­arnkalaset.se i Kungsängen. ”Ja det var en spännande resa vi gav oss in på där slumpen gjorde att vi är där vi är idag med ett blomstrande och bubblande företag”, berättar Jimmy.

  • Publicerad 10:10, 19 maj 2017

Att det blev en inriktning på barnkalas var en ren slump

Historien om Jenny och Jimmy är både spännande och imponerande. Med total avsaknad av erfarenhet från branschen gav de sig in på en resa som skulle komma att bli både spännande och lönsam.

– Det hela startade med att jag fick ett brinnande intresse och en stor nyfikenhet på E-handel av olika slag, berättar Jimmy.

Han pluggade på och fick mersmak.

– En kväll kom jag hem till Jenny efter mitt jobb som anställd på ett IT-bolag och berättade om min idé om att starta ett eget företag inom E-handel. Jenny, som då jobbade med ekonomifrågor på ett litet byggföretag, tyckte det var en spännande idé, så vi körde igång, fortsätter han.

Köpte upp befintligt företag

Det första paret gjorde var att köpa upp ett befintligt företag, MyHeart, av en tjej i Täby och så rullade det i gång med hemmet som utgångspunkt.

– Det var kul att komma igång och till en början gick det bra att ha företaget hemma då det var i en liten omfattning med fest och bröllopsdekorationer i fokus. Nödvändigt var dock att ändra på en hel del i datasystemen så att det skulle vara enkelt och smidigt att beställa av oss.

Företaget som då var ett handelsbolag gick ganska omgående från en omsättning på 0,5 miljoner kronor till 3 miljoner.

– Att det blev en inriktning på barnkalas var en ren slump, vår leverantör introducerade oss för andra produkter och vi föll direkt för kalasartiklar och vi rullade igång barnkalaset.se.

Det fick oanade och positiva konsekvenser, idag finns över 6 000 artiklar i sortimentet.

– Det var en otroligt rolig tid där Jenny sa upp sig från sitt fasta jobb och även jag kunde göra det kort därefter.

Samtidigt innebar det fullständigt kaos i deras hus som blev belamrat med produkter och kartonger

– Det gjorde att vi ganska omgående fick flytta till våra fina lokaler här i Kungsängen och ombolagisera oss till ett aktiebolag.

I nutid omsätter bolaget 16 miljoner kronor och har sex heltidsanställda i Sverige och en tjej i Spanien som driver verksamheten mot Finland.

– Ja det har varit en bra resa och vi känner att vi är etablerade på marknaden i Sverige och söker nu nya utmaningar och då är utlandet i fokus.

barnkalaset.se har startat redan med Finland, men då ifrån Spanien.

– Det låter lite märkligt kanske, men Jennys barndomsvän bor där och har kontakter och ingångar i Finland, vilket är viktigt och bra.

Nästa land: Norge

Företaget projekterar just nu också för att starta upp mot Norge.

– De är inte med i EU och det är en utmaning. Målet är att det skall vara på plats senast efter sommaren 2017, avslutar Jimmy.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet