Glassigt på Smultronstället

Smultronstället i Eneby, Bålsta, har drivits i samma regi i nära tolv års tid. Bröderna Yousef har specialiserat sig på kulglass och i dag finns det 19 olika smaker i butiken. ’’Får vi nu bygglov och kan bygga större lokaler så planerar vi att ytterligare utöka sortimentet av vår populära glass’’, säger Silvar Yousef, en av ägarna.

  • Publicerad 13:00, 18 maj 2017

Det var naturligt att vår glass och slush skulle bli en hit här’’

ilvar och hans tre bröder driver närlivsbutiken sedan tolv år. De utvecklade butiken när de köpte och tog över den och introducerade sina idag så populära mjuk- och skopglassar.

– Vi har många ungdomar som kommer hit, så det var naturligt att vår glass och slush skulle bli en hit här, konstaterar Silvar.

Vill bli bäst på glass

Till en början hade man enbart fyra till sex smaker. Idag finns 19 olika smaker av skopglass och får bröderna bygglov och större lokal så planerar de att utöka glassortimentet ännu mer.

– Vi är någonstans mellan topp fem och topp tio i Uppland. Får vi det som vi vill kommer vi att ha många fler smaker och vi hoppas bli ledande i Uppland, säger Silvar.

Smultronstället har idag ett bassortiment av dagligvaror som livsmedel och kiosk i butiken, man har även glass, ATG och postutlämning (DHL). Men området växer och utvecklas och i takt med det behovet av större lokaler och större sortiment.

– Butikens byggnad är i dåligt skick och det känns jobbigt att inte kunna ge våra kunder besked. Vi jobbar tillsammans med kommunen för att komma på en bra lösning så vi kan leverera till våra värdefulla kunder, säger Silvar.

Hoppas på tummen upp

– Vi vill och behöver verkligen utvecklas i takt med området. Vi har ju en stor tomt och hoppas på bygglov så vi kan utöka och även ha en restaurang här i anslutning till butiken. Det behövs en restaurang i området, tycker Silvar.

Tanken är också att utöka med sittplatser utanför butiken både för glass- och fikagäster samt för restaurangbesökare.

– Vi vill göra det mer besökarvänligt och även barnvänligt. Våra kunder väntar på att vi ska renovera och bygga ut. Vi vill inte göra dem besvikna! Vi hoppas nu att kommunen ger oss tummen upp. Det skulle betyda mycket både för oss och området, säger Silvar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste numret

Bålstabladet