Happy Broker. I sin roll som mäklare har Fredrik Lindblad huvudsakligen arbetat i och omkring Stockholm. Nu satsar han på att utveckla den mer i Enköping, på hemmaplan. Foto: Henrik Hoffman

Godiskungen som blev mäklare

Efter 14 år som godiskung i Enköping så ändrade Fredrik Lindblad riktning i livet. Nu är han mäklare. – Jag driver Happy Broker tillsammans med min hustru Ninette Lindblad, berättar han.

  • Publicerad 08:35, 18 feb 2018

En artikel ur Näringsliv E18

Fredrik Lindblad säljer fastigheter och bostadsrätter i Stockholm, Södertälje, Nykvarn, Strängnäs och Enköping.

Han har sin arbetsplats i sin portfölj och kan därigenom erbjuda sina kunder ett lägre arvode. Han träffar kunderna i bostaden som ska säljas eller köpas eller på annan av kunden valfri plats.

Fredrik menar att allt han behöver i sin arbetsroll som mäklare är därför sin dator och sin mobil.

– Och inte minst ett positivt, kreativt och flexibelt tänk, säger han och ler.

Älskar utmaningar

Att Fredrik är en driftig, energisk och positiv person är tydligt inte bara i hans levnadshistoria utan även i hans personlighet.

– Jag älskar utmaningar och att ta mig an nya projekt!

Paret har arbetat sida vid sida i många år och sålde bland annat kläder innan de kom in på lösgodis år 1996 då de startade upp Godisstoppet.

14 år senare avvecklades verksamheten till följd av den nya motorvägen som skulle ändra förutsättningarna för företaget.

Fredrik bestämde sig nu för att satsa på att arbeta med fastigheter, något som tidigare varit en bisyssla då han hjälpt svenskar att köpa bostäder i Spanien.

Han utbildade sig i Malmö och fick sedan anställning, först på Mäklarhuset i Enköping och sedan Fastighetsbyrån på Södermalm.

– Jag arbetade med de bästa och slet hårt för att bygga upp ett klientel med nöjda kunder. Jag fick med mig värdefulla erfarenheter från bägge ställena men kände att det var dags att ta nästa steg, säger Fredrik.

Han berättar att anställningen på Mäklarhuset var första gången som anställd. Tidigare i livet hade han alltid kört eget.

– Jag längtade till att få göra saker på mitt sätt igen och jag och Ninette kom överens om nästa steg var att starta Happy Broker.

Satsar lokalt

Verksamheten kom igång våren 2017. Medan Fredrik är ute på fältet sköter Ninette all markservice. Första året har det varit mest fokus på försäljning i Stockholmstrakten.

– Det är ju där jag har mina rötter så det föll sig naturligt. Men vi bor ju i Enköping så nu känns det alltmer aktuellt att utveckla verksamheten här.

Fredrik konstaterar att det finns många skickliga mäklare i Enköping, men tror att den lokala marknaden har utrymme för Happy Broker.

– Vi mäklare jobbar alla lite olika. Lär Enköpingsborna bara känna oss på Happy Broker och ser vad vi kan och gör så tror jag att vi snart blir ett namn att räkna med, säger han.

Lokal upphandling – så ska Håbo bli bäst

Nyheter I Håbo är det sällan lokala företag lyckas vinna uppdraget när kommunen gör en offentlig upphandling. Det ska det bli ändring på. – Inom fem år ska vi vara bäst i Sverige, säger Malin Bergman...fredag 5/7 9:47

Bedragare lurade av henne 1,5 miljoner kronor

Nyheter En 70-årig kvinna i Bålsta har förlorat 1,5 miljoner kronor. Bedragare lurade henne att sätt in pengar på ett utländskt konto.torsdag 4/7 15:40