Golfkrögarna är laddade för en ny säsong i Bålsta

Allkonstnärerna och paret Micke och Ninni Åman är krögare på Bro-Bålsta Golfklubbs restaurang. Nu öppnar de för sommaren. – Det är alltid lite speciellt att dra igång igen efter vinteruppehållet, säger de.

  • Publicerad 18:52, 20 maj 2017

Vårt motto är att vi ser alla som äter hos oss

Med närmare 30 års erfarenhet i restaurangbranschen drar Micke och Ninni Åman igång sin verksamhet för nionde säsongen i rad som krögare på klubbens restaurang med företaget Åmans Kök & Bar.

De ser fram emot säsongen med tillförsikt.

– Egentligen vet man inte så mycket om hur det skall gå. Det är en bransch som går i vågor och man vet aldrig från säsong till säsong hur det blir, men vi är gillar utmaningen och tror själva på en bra säsong med gästen i fokus, säger Ninni.

Brinner för restaurangvärlden

Restaurangvärlden är något de alltid gillat och de har hela sitt yrkesverksamma liv delat med sig av sin passion för yrket både som egenföretagare och som anställda.

– Första gången vi blev egenföretagare var 2004 då vi drev restaurangen på Skepptuna GK. Vi lärde oss mycket av den resan och det var nyttigt för framtiden.

2006 fick de barn och valde då att säga upp sitt kontrakt för en mer trygg tillvaro.

– Ninni blev restaurangchef på Skokloster värdshus och jag var pappaledig, det var en bra fördelning för att hinna med familjelivet, berättar Micke.

Tog över hösten 2008

Två år senare kom förfrågan om att ta över restaurangen på Bro-Bålsta GK, och paret nappade.

– Det kändes rätt då, vi hade 2006 tackat nej till samma erbjudande men nu var det rätt i tiden. Det kanske inte var den optimala tiden att ta över då det skedde på hösten 2008, men det gick det med, skrattar Ninni.

Att driva en golfrestaurang är inget som ger gröt på bordet året om, så paret Åman drog igång en hel del ytterligare projekt – och flera har blivit lyckade.

– Det är ett måste att ha annat parallellt med restaurangen för att få det att gå runt, säger de.

Paret har provat olika saker, men fastnat för catering, bröllop, julbord och jaktmiddagar.

– Det har slagit väl ut och nu har vi jobbat upp en kundkrets som är stabil och återkommande.

De har även andra nya och ganska stora projekt.

– Det som är lite extra kul är att det är olika kunder i de olika verksamheterna. Vårt motto är att vi ser alla som äter hos oss, de blir alltid sedda och får ett glatt leende, avslutar Micke.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet