Han öppnar ny bilaffär på Långgatan nästa helg

Nästa helg öppnar en helt ny bilaffär i Enköping, i ett gammalt bilföretags lokaler. – Nu väntar jag leverans av ett gäng bilar vilken dag som helst, säger Lasse Karlsson, som driver Bilvalet i Enköping.

  • Publicerad 09:44, 9 mar 2019

Jag sålde 2 500 bilar om året.

För fem år sedan bytte bilfirmorna Bilvalet och Bra bil lokaler med varandra. Nu tar Bilvalet nästa kliv. Efter att Bilia (Ford) flyttade ur sina lokaler på Långgatan för en tid sedan, dök möjligheten upp.

– Vi har tagit över lokalen och kommer att öppna den 16 mars, säger Bilvalets ägare Lasse Karlsson.

I lokalen som har plats för 35 bilar kommer, i vart fall för Lasse, nya bilmärken att säljas. Opel som i dag står utan återförsäljare i Enköping hörde av sig till Lasse och frågade om han var intresserad om att börja sälja deras bilar.

– Opel ville igång direkt, och då hörde de av sig till mig. Nu väntar jag leverans av ett gäng bilar vilken dag som helst, säger Lasse.

Ytterligare ett nytt märke

Men Opel är inte det enda bilmärket som kommer att säljas i den nya lokalen, även om ”Opel Center” kommer att vara dess officiella namn.

– Ett märke till är på väg in, men det får jag inte tala om, än. Men vi kommer att sälja två märken i den nya lokalen. Vi kommer att ha plats för runt 75 bilar. De flesta nya bilar, säger han.

I dag säljer Bilvalet Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot och sydkoreanska Ssang­Yong. Och den stora majoriteten av bilarna som får nya ägare hos bilfirman är begagnade.

– 85 procent av det vi säljer är begagnat. Det är vi stora på. Omkring tusen begagnade bilar om året. Men när det gick som bäst, när jag sålde på grossist, sålde jag 2 500 bilar om året. Då kunde jag köpa partier på hundra bilar i taget. Men det är 20 år sedan nu. I dag ser det annorlunda ut, berättar han.

Vad är den stora skillnaden jämfört med för 20 år sedan?

– Det är helt andra tider nu. Framför allt är det nätet som gäller. Man måste vara med där. Det är den stora skillnaden. Och sen ser ju bilarna helt annorlunda ut i dag än vad de gjorde då, säger Lasse.

Vad betyder det här för Bilvalet?

– Det är att vi ökar lite till och får ett volymmärke till. Vi räknar med att kunna sälja hundra Opelbilar om året. Opel är på frammarsch, de kommer med många nya modeller. Bland annat en helt ny elbil, säger Lasse.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

Nyheter De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36

Håkans röst till gala i Berns Salonger

Nyheter Håkan Mattsson har läst in ljudboken "Rösterna på slottet" som tävlar om priset Storytel Awards.torsdag 20/2 15:51

Bilhandlare blåsta av betalningsbedragare

Nyheter Liga lurades. Fifflade till sig fordon Två män och en kvinna åtalas för att ha lurat till sig bilar från olika försäljare. En av de drabbade är Bilvalet i Enköping.torsdag 20/2 13:41

Slagsmål med vakter efter stöld

Nyheter Det kunde varit ett vanligt snatteriärende. Men tjuven gjorde motstånd och fick hjälp.torsdag 20/2 9:53