Sune Danielsson, till höger, har fått sällskap i ledningen av företaget av Magnus Odenman, VD.

HD i Bro fyller halvsekel

Det är 50 år sedan Harald Danielsson startade HD:s Bil & Byggsmide. – Det ska vi fira, men det blir i höst, säger sonen Sune, som tog över rodret år 2000.

  • Publicerad 18:30, 15 feb 2019

En artikel ur Näringsliv E18.

HD Bil & Byggsmide AB är ett fullserviceföretag för både fordons- och smidesbranschen.

Efter 22 år, 1991, blev de ett aktiebolag och Sune Danielsson gick in som delägare.

– Jag började som tioåring i företaget, var springschas efter plugget, nu är jag 56 och vi har tagit in en VD, Magnus Odenman, för att avlasta mig, säger Sune Danielsson.

Pappa Harald, 83, har dragit sig tillbaka med ålderns rätt och bor i dag i Bålsta.

Företaget har under åren växt, bland annat genom ett antal inköp.

I början var de mer inriktade på bygg-smide, i dag är fokus på tunga lastbilar, men även lätta lastbilar och personbilar.

2001 öppnades yrkesbutik med förnödenheter, 2004 köptes en bilverkstad in som kom att rikta in sig på lätta lastbilar och 2010 inköptes en mekanisk verkstad.

– Ibland har det rullat på väldigt bra, men visst har det varit några gånger där man fått kämpa också, säger Sune Danielsson.

Blåljus: Kört utan körkort så mycket att polis tog bilen

En man i 50-årsåldern har flera gånger åkt fast när han kört bil trots att han inte har körkort. När han gjorde det igen på fredagen tog polisen hans bil i beslag.lördag 14/9 10:42

Lars från Bålsta utslagen i Årets Kock

Nej, det blev ingen fullträff för Lars Niklasson den här gången heller. Bålstasonen nådde inte finalen i Årets kock.fredag 13/9 7:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt