Långväga kunder till Josefssons

Bröderna Josefsson driver firman Josefssons Maskinuthyrning i ett högt tempo och ett respektfullt bemötande gentemot både kunder som personal.

  • Publicerad 10:06, 18 feb 2019

Här blir alla kunder, stora som små, bemötta med respekt

En artikel ur Näringsliv E18

Josefssons maskinuthyrning hyr ut maskiner, verktyg, bodar och vältar till både stora som små kunder. Dessutom har de en järnhandel samt håller i utbildningar för arbetare inom byggbranschen.

Firman drivs av familjen Josefsson sedan tre generationer och nu är det sönerna Pontus och Hampus som driver firman. Men föräldrarna Clarence och Pia jobbar mycket de också.

Bröderna berättar att en vanlig dag på firman innebär tidiga morgnar och sena kvällar med ett högt tempo däremellan.

– Vi börjar en timme före öppningstid och stänger en timme efter stängningstid.

Kan olika saker

De berättar att det dessutom kan bli jobb senare än så vid behov. Deras fruar och barn måste vara med på att det är en livsstil och inte bara ett jobb.

De har olika kompetenser inom familjeföretaget. En är praktisk, en är bra på ekonomi och senior har mycket erfarenhet av maskiner och branschen i övrigt som han mer än gärna hjälper sönerna med.

Josefssons har funnits i nuvarande form sedan 1994 och har vuxit med åren. Men de senaste tre till fyra åren har det satt fart ordentligt.

Bröderna tittar på varandra och resonerar kring hur det kommer sig att de får så många uppdrag just nu.

– Hela Mälardalen växer och vi växer med våra kunder, säger de.

Kunder åker långt

De får även uppdrag av kunder som kommer långväga ifrån fast det finns andra alternativ där de bor.

Hampus resonerar att det kan ha att göra med att de stora uthyrningsföretagen prioriterar storkunder och har en mindre personlig service.

– Här på Josefssons blir alla kunder, stora som små, bemötta med respekt och alla är välkomna, säger han.

De små kunderna är också viktiga tycker bröderna och att det är kul och givande att få se hur kunden kommer vidare i sitt arbete tack vare deras hjälp. Men firman får också stora kunder och åker ibland in till Årsta eller Tyresö i Stockholm för leverans.

Magnus styr i butiken

När man åker in till Josefssons på Kaptensgatan i Enköping är det två stora lagerliknande lokaler på vardera sida av parkeringen.

På den ena sidan över en dörr står det järnhandel på en skylt. Här kan man köpa alltifrån muttrar till en skruvdragare och annat sedvanligt.

Över butiken ansvarar Magnus som är i full fart med att göra minst två saker samtidigt. Prata i telefon, kolla igenom en beställningspärm, kommunicerar med familjen Josefsson för att i nästa stund bemöta en kund.

Han ger ett intryck av att trivas i sin roll. Visserligen är huvudinkomsten till firman uthyrning av maskiner till byggföretag men även butiken är viktig. Hit kommer både människor som vill köpa saker till ombyggnation av hus men även spik för att sätta upp en tavla hemma.

Startades: Har funnits i sin nuvarande form sedan 1991.

Var: I nybyggda lokaler på Kaptensgatan 13 i Enköping.

Anställda: 13.

Gör: Hyr ut det mesta till sina kunders byggen, allt från små elverktyg till liftar, bodar och vältar.

Blåljus: Gå inte på "Kartmetoden"!

Nyheter De försöker förvilla, leda bort uppmärksamheten, genom att till exempel visa en karta och fråga om vägen – och då tar de något ur fickan eller handväskan på den utsatta. Ofta är det äldre som är...torsdag 20/6 12:45

Man som "hittade" dyrbar kompressor – anhölls under natten

Nyheter Vid 01-tiden tidigt på onsdagsmorgonen stoppade en polispatrull en förare på E18 i höjd med Draget i Bålsta.onsdag 19/6 10:30

Mordryktet stämmer inte

Nyheter Mordryktet som spridit sig i Enköping det senaste dagarna dementeras nu av polisen. – Ryktet stämmer inte, säger Rickeborn på Enköpingspolisen.onsdag 19/6 10:12