"Lite som ett vuxendagis"

Fiske och jakt är en mycket populär fritidssysselsättning. Det kan Stockholms Fiske & Fritid i Bro intyga. ”Ja, i dagens stillasittande samhälle har de sysselsättningarna vuxit sig starka och numera är det aktiviteter för gemene man”, b­erättar ägarna och syskonen Tom och Matilda Backlund.

  • Publicerad 13:40, 18 maj 2017

Vi vill mer. Under en tid har vi projekterat för jakt och vapen.

Det växer så det knakar för Stockholms Fiske & Fritid som tidigt tog en riktning som inte andra vågade.

– Vi startade företaget 2011 och har nu, sex år senare, vuxit och är norra Stockholms största och bästa butik med över 100 000 artiklar i sortimentet. Vi vågade och ville satsa på något för alla, med bra instegsprodukter till vettigt pris till de allra vassaste proffsen som önskar speciella produkter inom fiske, berättar Tom.

Kommer från annan miljö

Syskonen kommer från en helt annan miljö än fisket. Tom är från maskin- och entreprenörssidan och Matilda från restaurang- och bilbranschen, men båda har haft fiske som ett stort intresse sedan barnsben.

– Ja det är något jag sysslat med sedan jag var liten och nu har jag det som jobb, det är riktigt kul, säger Matilda.

Butiken drivs i dag med stor framgång och det har blivit lite som ett vuxendagis, berättar Tom.

– Ja det är lite så. Ofta kommer det in kunder som vill snacka av sig om tips och idéer, och det är ju både trevligt och utvecklande.

Vill utveckla jaktverksamheten

Stockholms Fiske & Fritid står idag på två ben med butiken och guidade fisketurer, men nu är siktet inställt på utveckling av verksamheten med jakt och vapen.

– Vi har idag en väl fungerande verksamhet med både butiken och de guidade fisketurerna där vi under högsäsong är inbokade 3 till 4 dagar i veckan, men vi vill mer. Under en tid har vi projekterat för jakt och vapen. Det kommer ta en tid med alla lagar och regler för vapen men jakttillbehör kör vi igång med inom kort.

Betyder det här att ni kommer bli tvungna att flytta er verksamhet?

– Nej, vi hoppas att det skall räcka med en utbyggnad av befintliga lokaler här i Bro, avslutar Tom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet