Löfgrens i Bålsta kör ut åt Ikea

Alla som har fått möbler levererade från Ikeavaruhusen i Barkarby eller Uppsala har stött på Löfgrens Transport, ett Bålstaföretag som har växt under många år.

  • Publicerad 01:15, 7 dec 2019

umera driver Tobias Löfgren verksamheten själv sedan hans föräldrar, som var med och grundade företaget, har dragit sig tillbaka.

Hans föräldrar, Bosse och Angelica Löfgren, lämnade sina jobb och blev egenföretagare och Tobias har hängt med dem hela vägen.

Föräldrarna är fortfarande kvar i bolaget men nu är det Tobias som styr verksamheten.

Som 20-åring startade han tillsammans med föräldrarna ett biluthyrningsföretag.  

– De gick in med franchisepengar till Thrifty Car Rental för uthyrningen på Bromma flygplats men Thrifty gick i konkurs strax efter så då blev det samarbete med Statoils biluthyrning i stället, på Bromma och sedan också på Vasagatan i Stockholm.

Biluthyrning förblev Tobias jobb under några år. Av en tillfällighet visade det sig att Thrifty ägde även Happy Rental som hyrde ut transportbilar åt kunder på Ikea i Barkarby.

– De försvann i och med konkursen så då tog vi över där och hyrde ut skåpbilar och släp till kunderna. Det var 1999, och relativt snabbt började vi köra ut möbler.  

Då hade Tobias fullt upp från tidig morgon till sen kväll. Han jobbade med biluthyrning på dagarna och åkte in till Barkarby för att köra ut möbler på kvällarna.

– Det höll inte så vi anställde vår första chaufför.

I dag har Löfgrens Transport hand om transporterna även på Ikea i Uppsala. De har 30 fordon i trafik och 71 anställda. Alla arbetar dock inte heltid.

Förutom Ikea kör Löfgrens också åt andra, Skubbet och DHL bland annat och det finns ytterligare tillväxtmöjligheter.

– Men just nu söker vi inte aktivt tillväxt utan vill låta allt lägga sig lite. Efter 2019 kan vi gasa på lite igen. Det finns tillväxtmöjligheter när vi är redo för det, säger Tobias.

Kontoret är inrymt i en industrifastighet i Västerskog, men bilarna står uppställda där de används.

Hans föräldrar är numera pensionärer.

– Men pappa rycker in och hjälper till ibland.

Tobias har hustru och tre barn, men hinner med aktiviteter som enduro- och skoteråkning, padel och skidor ändå, egenföretagandet till trots.

– Verksamheten finns med i bakhuvudet dygnet runt. Det tror jag gäller alla företagare.

BA Löfgrens Transport AB

Bolaget är registrerat 1997

Omsättningen 2018 var 32 miljoner kronor

Bolaget arbetar med lätta till medeltunga transporter, har 30 fordon och 71 anställda.  

Visa merVisa mindre

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34

Håll i mobiltelefonerna!

Nyheter En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

Vittnen hindrade berusad man från att köra vidare

Nyheter En berusad bilist. Två drogpåverkade. En brand som aldrig utvecklades. Där är blåljusnyheterna från måndagen.tisdag 2/6 9:53

De öppnar – mitt i krisen

Nyheter "Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41