Löfgrens i Bålsta kör ut åt Ikea

Alla som har fått möbler levererade från Ikeavaruhusen i Barkarby eller Uppsala har stött på Löfgrens Transport, ett Bålstaföretag som har växt under många år.

  • Publicerad 01:15, 7 dec 2019

umera driver Tobias Löfgren verksamheten själv sedan hans föräldrar, som var med och grundade företaget, har dragit sig tillbaka.

Hans föräldrar, Bosse och Angelica Löfgren, lämnade sina jobb och blev egenföretagare och Tobias har hängt med dem hela vägen.

Föräldrarna är fortfarande kvar i bolaget men nu är det Tobias som styr verksamheten.

Som 20-åring startade han tillsammans med föräldrarna ett biluthyrningsföretag.  

– De gick in med franchisepengar till Thrifty Car Rental för uthyrningen på Bromma flygplats men Thrifty gick i konkurs strax efter så då blev det samarbete med Statoils biluthyrning i stället, på Bromma och sedan också på Vasagatan i Stockholm.

Biluthyrning förblev Tobias jobb under några år. Av en tillfällighet visade det sig att Thrifty ägde även Happy Rental som hyrde ut transportbilar åt kunder på Ikea i Barkarby.

– De försvann i och med konkursen så då tog vi över där och hyrde ut skåpbilar och släp till kunderna. Det var 1999, och relativt snabbt började vi köra ut möbler.  

Då hade Tobias fullt upp från tidig morgon till sen kväll. Han jobbade med biluthyrning på dagarna och åkte in till Barkarby för att köra ut möbler på kvällarna.

– Det höll inte så vi anställde vår första chaufför.

I dag har Löfgrens Transport hand om transporterna även på Ikea i Uppsala. De har 30 fordon i trafik och 71 anställda. Alla arbetar dock inte heltid.

Förutom Ikea kör Löfgrens också åt andra, Skubbet och DHL bland annat och det finns ytterligare tillväxtmöjligheter.

– Men just nu söker vi inte aktivt tillväxt utan vill låta allt lägga sig lite. Efter 2019 kan vi gasa på lite igen. Det finns tillväxtmöjligheter när vi är redo för det, säger Tobias.

Kontoret är inrymt i en industrifastighet i Västerskog, men bilarna står uppställda där de används.

Hans föräldrar är numera pensionärer.

– Men pappa rycker in och hjälper till ibland.

Tobias har hustru och tre barn, men hinner med aktiviteter som enduro- och skoteråkning, padel och skidor ändå, egenföretagandet till trots.

– Verksamheten finns med i bakhuvudet dygnet runt. Det tror jag gäller alla företagare.

BA Löfgrens Transport AB

Bolaget är registrerat 1997

Omsättningen 2018 var 32 miljoner kronor

Bolaget arbetar med lätta till medeltunga transporter, har 30 fordon och 71 anställda.  

Bålstabo döms för hot mot åklagare

Nyheter Tolkas som varsel om våld.måndag 30/3 14:24

Rejält påverkad man körde i diket

Nyheter 2,81 promille alkohol i utandningsluften är långt över gränsen för grovt rattfylleri. Inte undra på då att mannen i 45-årsåldern inte kunde hålla lastbilen han körde på vägen. I övrigt har det varit...måndag 30/3 12:20

Lugna helger i coronatider

Nyheter Brottsligheten fortsätter vara låg i coronatider. Noterbart är att endast Statthörnan i Enköping var öppet på lördagskvällen. Endast ett inbrott och en drograttfylla har noterats de senaste dagarna.måndag 30/3 11:26

Konst i skyltfönster

Nyheter I Coronatider ställs nya krav. Då krävs nya idéer. Open Air Gallery är en sådan.lördag 28/3 21:15

Återskens shower flyttas till i höst

Nyheter Kören Återskens show "Cinematic" flyttas fram till oktober. – Med 350 personer i publiken samt publikpersonal, tekniker och många medverkande kan vi inte ta några risker för smittspridning, säger...onsdag 25/3 13:18

Nytt coronafall inom vård och omsorg

Nyheter Nytt coronafall bekräftat inom vård och omsorg i Enköping. Samtidigt råder det brist på både skyddsmaterial och personal.onsdag 25/3 13:07