Johan Lundmark är säljare på Renta.

Lokalkännedom med finska Renta

Maskinuthyrarna Aros har köpts upp av Renta och utnyttjar det stora företagets fördelar kombinerat med det lilla företagets lokalkännedom.

  • Publicerad 09:05, 6 dec 2019

Det finns inga stora pekfingar från ovan

å Kvartsgatan 5 i Enköping låg för mindre än två månader sedan företaget Aros. Nu har finska företaget Renta köpt upp det men personalen och konceptet är detsamma som tidigare.

De hyr ut alla möjliga maskiner och arbetsplattformar. Mottot är “Rätt maskin i rätt tid på rätt plats”.

Johan Lundmark och Peter Hane välkomnar till fräscha och omgjorda lokaler.

Det var den första september som det tidigare företaget Aros bytte namn till Renta.

Precis som tidigare så har de ett brett sortiment av maskiner och arbetsplattformar för alla som bygger nytt eller renoverar. Kunder kan vara alltifrån byggföretag till frisörsalonger. Någon gång ibland är det även en privatperson som hittar till dem.

Peter Hane, som är säljare, är väldigt nöjd med övergången.

– Den stora skillnaden är att nu har vi ett mycket större nätverk som vi kan använda oss av för bland annat kommunikation och marknadsföring.

Han ger ett exempel:

– Om vi i en speciell situation inte skulle ha rätt maskin inne så kan vi få hjälp från en annan Rentadepå i landet.

Det som gör det till en win-win situation för både Rentas huvudkontor och de lokala kontoren är att det lokala styret har en stor frihet, menar han.

– Vi fattar beslut som är viktiga för den lokala verksamheten, det finns inga stora pekfingar från ovan, som Peter uttrycker det.

Renta köper upp redan befintliga maskinuthyrningsföretag, men låter den lokala expertisen vara kvar.

Därför finns redan etablerade kundkontakter och personalen på plats som bestämmer över priserna.

Johan Lundmark och Peter Hane lägger stor vikt vid är att allt man hyr ska vara rent, fräscht och framförallt så ska funktionaliteten vara på topp. Därför jobbar flera personer i depån med att serva och rengöra alla produkter som återlämnas.

På så vis levererar de alltid kvalitet och kan känna sig trygga med sin service. Dessutom spar det tid.

Det finns en till större maskinuthyrare i Enköping men det ser varken Johan eller Peter som något större bekymmer.

– Jag handlar inte mat i samma affär varje gång, säger Peter.

Johan instämmer och de menar att kunder kan ha olika anledningar till varför de väljer Renta den ena dagen och en annan leverantör en annan dag. Till exempel har det med att göra var de rent geografiskt befinner sig i stunden. Det är inte alltid man vill åka igenom hela stan för att få hyra en maskin.

Företaget Renta expanderar fort i hela norden och idag finns det många depåer i södra och mellersta Sverige. Den första oktoberveckan invigde Renta depåer i Enköping, Västerås, Bålsta och Arvika.

Aros blev Renta

1 september bytte Aros både namn och ägare till Renta Hyresmaskiner. 

Aros Hyresmaskiner AB hade fyra depåer; i Bålsta, Enköping, Västerås och Stockholm.

Företaget har sina Enköpinglokaler i Stenvreten.

Renta finns även i Bålsta, på Industrivägen nära Kraftleden och återvinningscentralen.

Renta är ett finskägt företag som ingår i koncernen Renta Group.

Visa merVisa mindre

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34

Håll i mobiltelefonerna!

Nyheter En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

Vittnen hindrade berusad man från att köra vidare

Nyheter En berusad bilist. Två drogpåverkade. En brand som aldrig utvecklades. Där är blåljusnyheterna från måndagen.tisdag 2/6 9:53

De öppnar – mitt i krisen

Nyheter "Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41