Musikalisk lärare bakom Guldliljan

Företagargalan i Enköping, Guldliljan, sysselsätter drygt 50 personer och gästas av uppemot 500 personer. – Det är många bitar som ska synkas ihop, säger arrangören Tobias Gustafsson.

  • Publicerad 07:35, 19 feb 2019

En artikel ur Näringsliv E18

Tobias Gustrafsson är musiklärare och jobbar halvtid i Hummelstaskolan. Resten av sin tid är han en mångsidig entreprenör inom event.

Guldliljan är hans största projekt under 2019. I år arrangerar han galan för första gången genom det egna företaget, Event-och konsultbolaget.

Tidigare år har Tobias arrangerat Guldliljan tillsammans med sina kollegor genom det gemensamma företaget Expo Mälardalen.

– Men de har många uppdrag med sitt andra företag, Hyrtältet, så de har inte tiden som krävs för genomförandet av galan. Företagarna Enköping, som äger själva galan, var nöjda med oss och vi fick en ny förfrågan, vilket är ett gott betyg, säger Tobias Gustafsson och tillägger att det känns gott att få fortsatt förtroende i och med att de redan har skapat en ny kostym för galan som alla parter är nöjda med.

– Men det gäller ju ändå att utvecklas, hitta på nya inslag och slipa kvaliteten, det är det som driver mig, säger han.

Många samarbeten

Arrangemanget kräver många samarbetspartners och det är många människor som är involverade i arbetet. Tobias får det till drygt 50 när han gör en snabb sammanställning.

– Vi hade 463 gäster förra året, så alla, både från kommunen och näringslivet visar ett stort intresse, vilket är väldigt positivt.

Tobias upplever att galan har ett stort värde för företagare, på flera sätt.

– Galan växer, tack vare att företagare ser ett värde i att vara med i ett större sammanhang, träffa andra likasinnade. Det är en kväll att klappa varandra på axeln, även om alla inte är nominerade eller vinner så säger vi att alla på gallan är kvällens vinnare. Entreprenörskap bygger på en passion för det man gör och galan berättigar den passionen, menar han.

Underhåller

När Tobias inte är upptagen med galan kan han vara ute och underhålla folk som åker båt med Rederi Mälardalen, bröllopsgäster eller pensionärer i Bålsta.

– Jag förmedlar också trubadurer. I dagsläget är det 15 stycken musikanter som tar uppdrag från mig. Jag får också mycket förfrågningar från företag om att medverka vid organisationsutveckling eller teambildning.

Musiken har en viktig roll i Tobias liv, musiklärare som han är i grunden. Det kombinerat med hans starka entreprenörsanda gör att fritid och jobb gärna flyter ihop. Hans två söner brinner också för musik.

– Det är svårt att hitta en skiljelinje mellan jobb och fritid. För mig finns inte vardag och helg, utan bara dagar där jag förvaltar tiden jag har på bästa möjliga sätt.

Gillar resor

Några gånger per år är bästa sättet att förvalta tiden med resor. En favorit är snorkling i Egypten.

– Att sticka in huvudet i Röda havet är som att bli ett med det, ett slags mindfulness.

Nu är kandidater i alla av Guldliljans priskategorier utsedda. Vilka av dem som går hem från galan i april med en liljestatyett återstår att se, men var och en av dem kan se sig som vinnare, med eller utan pris.

Det vittnade flera av de nominerade om under presentationen den 6 februari.

Tobias Gustafsson hoppas på nytt deltagarrekord:

– Vi hoppas på 500 gäster.

Årets gala 13 april leds av Claes af Geijerstam.

Rydell & Quick bjuder på middagsunderhållning.

För maten står ICE Sportsbar & Restaurang.

Per Thunström talar om tidiga traktorer

Nyheter Traktorn är i dag själva sinnebilden för jordbruk. Traktorkännaren Per Thunström berättar den 24 september om när traktorn infördes i det svenska jordbruket.måndag 16/9 10:22

Blåljus: Kört utan körkort så mycket att polis tog bilen

Nyheter En man i 50-årsåldern har flera gånger åkt fast när han kört bil trots att han inte har körkort. När han gjorde det igen på fredagen tog polisen hans bil i beslag.lördag 14/9 10:42

Blåljus: Stölder, inbrott och drogbrott

Nyheter Inbrott i verkstäder på landsorten fortsätter. Senast i Tillinge. Från senaste dygnet noteras också stölder och drogbrott.lördag 14/9 10:31

Blåljus torsdag: Drogbrott och stöld

Nyheter Lastbilschaufför saknade körkort. Diesel stals ur skogsmaskin. Där är senaste dygnets blåljusnotiserfredag 13/9 10:49

Misstänkt klottrare togs in till förhör

Nyheter Gångna helgen klottrades det på Westerlundska Gymnasiet. Nu har en ung man i 18-årsåldern hämtats in för förhör som skäligen misstänkt.fredag 13/9 10:26