Sjunde galan på gång i Ninas regi

I Upplands-Bro arrangerar kommunen tillsammans med Företagarna och Damernas affärsnätverk sin sjunde företagargala 26 april.

  • Publicerad 07:41, 19 feb 2019

En artikel ur Näringsliv E18

Projektledaren Nina Rönnberg ser fram emot att ro projektet i hamn ännu en gång.

Upplands-Bro-galan har faktiskt sitt ursprung i Enköping. Nina Rönnberg var med och arrangerade Enköpings företagargala i många år innan hon tog vid i Upplands-Bro.

– Jag tyckte det skulle vara roligt om vi kunde ha en gala i min kommun också. Det ger företagare ett tillfälle att träffas under trevliga former, vilket bidrar till att skapa vi-känsla. Samtidigt ger galan en möjlighet att lyfta fram företag, ibland företag som allmänheten inte ens vet finns, säger hon.

Hennes initiativ har tagits väl emot av alla parter, och nu är hon sysselsatt med att styra upp årets arrangemang. Det blir på Happy Tammsvik, precis som i fjol, kompletterad med en minimässa . Ett 30-tal utställare brukar vilja vara med och visa upp sig.

– Minimässan är väldigt uppskattad, både av utställare och publik, konstaterar Nina Rönnberg.

För kommunens del är galan ett ypperligt tillfälle att visa uppskattning för det lokala näringslivet.

– Det är viktigt att kommunen visar att man är stolt över företagen, att de är viktiga. Utan dem skulle det inte finnas en fungerande kommun, säger hon, numera med viss erfarenhet även från myndighetssidan. Hon jobbade nästan hela förra året som tillförordnad näringslivschef i nära samarbete med förvaltningschefer.

– Det var roligt och lärorikt. Vi har en väldig bredd på vårt näringsliv, från små landsbygdsföretag till stora logistikföretag och kommunen är stolt över dem alla.

Även allmänheten får vara med och nominera företag till de fem olika priskategorierna. I varje kategori utses tre finalister varav en jury sedan väljer en vinnare.

Årets konferencier är Kristoffer Appelquist, känd från tv.

Nina Rönnberg har drivit ett eget eventföretag i 15 år. Just nu jobbar hon vid sidan om galan med sitt Villa Skoga-projekt.

– Jag ska renovera huset för att göra det till en mötesplats för företagare. Det finns så många företagare som är i behov av en arbetsplats och tillgång till konferensrum.

Blåljus: Kört utan körkort så mycket att polis tog bilen

En man i 50-årsåldern har flera gånger åkt fast när han kört bil trots att han inte har körkort. När han gjorde det igen på fredagen tog polisen hans bil i beslag.lördag 14/9 10:42

Lars från Bålsta utslagen i Årets Kock

Nej, det blev ingen fullträff för Lars Niklasson den här gången heller. Bålstasonen nådde inte finalen i Årets kock.fredag 13/9 7:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt