Tarja satsar på sin stora kärlek

Den stora kärleken för hundar fick Tarja Hellberg att starta Lyckliga Hunden. Utifrån sitt natursköna hem i Vallby, Enköping, leder hon kurser och p­rivatträning i bland annat agility, rallylydnad och spår.

  • Publicerad 12:55, 19 maj 2017

Vi packar in oss allihop i vår buss och åker på äventyr

Eftersom Tarja själv alltid tyckt om att träna sina egna hundar så insåg hon att hon kunde kombinera nytta med nöje genom att även hjälpa andra med sina husdjur.

– Jag älskar det jag gör och får genom Lyckliga Hunden möjligheten att träffa många trevliga människor och hundar, säger Tarja.

Tarja tycker så mycket om det hon gör att hon en gång i månaden erbjuder gratis hundpromenad och aktivering inne i Enköping. Det brukar kunna dyka upp ett 50-tal hundar med sin ägare.

Kurser hemma

Tarja startade sitt bolag år 2006 och verksamheten har växt och utvecklats genom åren. Idag bedriver hon en gedigen kursverksamhet samt privatträning hemifrån.

Några av de kurser hon har är agility, rallylydnad, spår, valpkurser och allmänlydnad-aktiveringskurser.

Tarja har en inhägnad tomt på tre hektar med bland annat en uppbyggd agilitybana. Den privata stranden ger möjlighet till vattenapportering.

– Vi har en stor inomhushall och en stuga som vi ofta hyr ut. På gården finns även en butik med våra populära fritidskläder, godis och leksaker till hunden, säger Tarja.

Tarja är distriktsäljare för Arrak Outdoor produkter. Hon säljer dem i sin butik hemma och på utställningar, brukstävlingar och mässor som hon, hennes man och deras hundar besöker på helgerna.

– Vi packar in oss allihop i vår buss och åker på äventyr, säger Tarja leende.

Nyligen var hela familjen på ett Rottweiler Meeting och visade upp och sålde sina produkter. De åker även flera gånger om året till Finland och säljer på mässor.

– Vi blir allt större som återförsäljare av Arrak och många gånger ringer man oss och ber oss komma och sälja på olika tillställningar, säger hon.

Lärare till vardags

Till vardags arbetar Tarja som lärare i svenska som andraspråk på IM på Westerlundska gymnasiet. Kvällar och helger är hennes hundar och Lyckliga Hunden i fokus.

– Det här är verkligen en livsstil för oss. Man skulle kunna tycka att jag ”jobbar och sliter” hela tiden, men för mig är arbetet med Lyckliga Hunden ett sätt att få påfyllning i mitt liv av både energi och lycka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52

Kommunen: Spar på vattnet!

Ena-Håbo Tidningen Precis som förra året uppmanas nu kommuninvånarna i Enköping att spara in på vatten-användandet. Detta för att undvika vattenbrist senare under sommaren.onsdag 20/6 11:02

Musikkvällar på lanthandeln

Nyheter En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Kraftig brand i lägenhet i Enögla - branden misstänks vara anlagd

Nyheter Uppdaterad text En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42