Foto: Jenny Baumgartner

13 frågor till... Christine Owman

Multi-instrumentalisten Christine Owman bor i Malmö, gör mörk och drömskt musik, samt killgissar aldrig. Den 15 februari kommer hon hit för att vara förband till Michael Gira på Slaktkyrkan.

  • Publicerad 14:01, 5 feb 2018

Du kan spela massa olika instrument – favorit?

– Cello. Tonomfånget, känslospannet och den mångfasetterade rollen cellon kan ha i ljudlandskapet – bas, komp, melodi, utsmyckning– gör att den ligger mig varmast om hjärtat. 

Vad packar du alltid på turné?

– Tillsammans med instrument och effektpedaler så är kudden det viktigaste! Att sova när man är på väg någonstans är både mysigt och viktigt när man jobbar intensivt.

Vad vill du alltid ha i din loge?

– God stämning. Jag har turen att spela med fina människor som sprider värme och glädje, en viktig del i att turnera eftersom man är så nära inpå varandra. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När sa du senast något elakt till någon och ångrade dig?

– Oj, det har jag nog förträngt..

Äter du kött?

– Nej. Jag tror inte på att äta djur. Jag har varit vegetarian i 20 år. Det finns egentligen inget vettigt som rättfärdigar att äta kött i vårt samhälle. 

Rökning på uteservering; ja eller nej?

– På uteservering tycker jag är helt ok. Jag uppskattar dock att man inte får röka inomhus. Det gäller ju inte i alla länder och det är sjukt jobbigt att spela, sjunga och jobba i lokaler med rök.

Vad beställer du alltid baren?

– Isvatten. Oavsett vad jag beställer under kvällen så blir det alltid vatten också. 

När drack du dig full senast?

– Av förklarliga skäl minns jag inte riktigt det.

Senast du killgissade för att inte framstå som obildad gällde det…?

– Jag är ju inte kille så jag killgissar inte utan har som tjej alltid god grund och tydliga referenser på det jag säger...

Nämn en svensk artist att ha koll på.

– True Moon som släppte debut 2017. Medlemmar från Vånna Inget som spelar mörk darkwave. 

Hur beskriver du Malmö för någon som aldrig varit där?

– En stolt gammal arbetarstad som blomstrar med kultur och kreativitet och som lär sig mer och mer att utnyttja kusten och havet i sin stadsutveckling. Mångkulturellt, mångfasetterad, välkomnande och med världens godaste falafel. 

Hur beskriver du Stockholm för någon som aldrig varit här?

– Som alla huvudstäder så har Stockholm huvudstadskomplex och tror att Stockholm är Sverige. Jag uppskattar att vara där. Staden är vacker och har mycket att erbjuda både kulturellt och visuellt. Men ni borde öppna ögonen lite mer för resten av landet. 

En låt som alltid får dig att dansa.

– "Hey ya!" med Outkast. Det går liksom inte att vara stilla till den. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.