Foto: Pelle Backman

13 frågor till... Farida

Hon frågar sin katt om Guds existens och hoppas på att djuren gör revolt. Jenny Farida Thåström bygger monotont, psykedeliskt mörker i bandet Farida. Den 15 februari spelar de på Under bron.

  • Publicerad 11:33, 8 feb 2018

Vilket är det coolaste instrumentet?

– Gamla analoga syntar med oändliga möjligheter att snöa in på ljudvågor, frekvenser och att skapa ljudlandskap. Det är också nackdelen eftersom man fastnar i en evighet och aldrig kan bestämma sig.

Repa: kul eller kolera?

– Vi har vilda diskussioner när vi repar som oftast slutar med att någon smäller igen dörren och drar. Det är väl kolera. Men oftast är det kul.

Vad är viktigast att ha i logen?

– Mina bandmedlemmar, bra stämning, bubbel. Oftast är jag själv inte där dock förrän fem minuter innan gig.

När sa du senast något riktigt elakt till någon, och ångrade dig?

– Jag höll på att missa flyget häromdagen. De ropade ut mitt namn och jag sprang till gaten, som hade stängt. Då panikade jag och skrek åt kvinnan som stod där att hon skulle öppna den och ringa kaptenen. Jag lyckades. De sa jag hade tur att kaptenen var på ett gott humör just den dagen.

Vad räddar du först om huset börjar brinna?

– Min katt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Äter du kött?

– Självklart inte, är vegan. Har inte ätit kött sedan jag var liten och förstod att ”kött” är ett annat ord för djur. Jag gör ingen skillnad på människor och andra levande varelser, ser alla som individer med samma rätt att leva och att behandlas med värde och respekt. Människan är den sämsta varelsen på jorden och förstör mer än den borde ha förstånd till. Jag hoppas att djuren gör revolt.

Finns Gud?

– Vem kan svara på det? Det finns så extremt mycket vi inte vet. Jag tror att man får försöka hitta sin egen mening och ta sitt eget ansvar för att skapa den värld man vill leva i och efterlämna. Jag tror att det finns flera andra dimensioner därute och att till exempel djuren nog har närmare kontakt med det än vad vi har. Jag brukar försöka fråga min katt och säga att hon ska berätta för mig vad hon vet.

En gång när du killgissade för att inte framstå som obildad, så gällde det…?

– Nyligen när jag förhandlade ersättning för fotojobb i L.A. och låtsades ha full koll på hur det funkar där.

Vad beställer du alltid i baren och varför?

– Cava, stout eller ren sprit.

När drack du dig senast riktigt full?

– Försöker undvika att bli så full, har perioder då jag inte dricker alkohol alls, men visst händer det. Jag kan bli riktigt full ibland på några klunkar folköl när vi repar och finns det fri tillgång till bubbel eller vodka så ligger jag risigt till.

Hur beskriver du Stockholm för någon som aldrig varit här?

– Vackert och härligt tre månader om året. I övrigt kallt, ängsligt, drygt, mörkt, likriktat och tråkigt med mycket regler.

Var är bäst respektive sämst med där du bor?

– Jag bor i en ganska ohipp del av söder vilket är skönt. Jag vill välja själv när jag vill vara social. Det bästa är att det är är 100 meter till Årstaviken där jag går i princip varje dag, det sämsta är att jag inte trivs ändå och är på väg att emigrera.

En låt som får dig att dansa?

- "Hot on the heels of love" med Throbbing Gristle.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.