Foto: Iva Horvatovic

13 frågor till... Garageland

Konsertfixande dj-duon Garageland har blivit ett tungt namn i rockscenen. Härnäst arrar de på Strand den 9 februari. Men radarparet Sofie och Felix saknar Medis, och tycker att drinkarna är bättre i Norrköping?!

  • Publicerad 16:05, 19 jan 2018

Nödlösning för att fylla ett tomt dansgolv?

– Beror på publiken. Indiekidsen gillar hits, som ”Jerk it out” med Ceasars. Har vi haft punkkväll så bränner vi av en Clash-låt eller Misfits. Man fyller ett bra dansgolv genom att veta vad publiken vill höra, vad som får dem att röra på fötterna.

Bokning ni är mest stolta över?

– En av våra första kvällar på Strand bokade vi Pink Milk, vilket var grymt. Dels för att det var deras debut, precis efter första singeln, och dels för att de ett par månader efter var förband till Pascal på Medis. Riktigt roligt att de är nominerade till P3 Guld i år.

Orimligt krav ett band ställt?

– Badkar i logen. Vem som ville ha det? Det kan vi inte avslöja.

Senaste ni killgissade?

– Garageland gissar aldrig. Vi vet.

När sa ni något elakt sist?

– Vi försöker undvika att vara elaka. Vi har en snäll aura över oss. Hjälper alltid tanter över gatan, samt ger vägbeskrivningar till förvirrade turister.

Äter ni kött?

– Garageland föredrar öl framför kött.

Finns Gud?

– Vi tror inte på Gud. Vi tror på musik.

Vad beställer ni alltid i baren?

– Öl eller rosa drinkar. De bästa rosa drinkarna hittar du på festivalen Where's the music i Norrköping där Garageland ofta hänger. Närmare bestämt på klubben Arbis.

När, hur och varför var ni fulla senast?

– Vi fick äran att stå i hemmabåset på Strand när Matriarkatet hade sin sista spelning. Det låg en dimma av sorgsenhet över kvällen, men den var otroligt rolig och lyckad. Stämningen var ändå på topp vilket resulterade i galen dans hela kvällen, både i båset och på golvet. Och ja, det kan ha blivit några öl för mycket, men det var det klart värt.

Vad tycker ni om Stockholm?

– Vi älskar Stockholm och det är för att vi har hittat rätt folk, och rätt platser att hänga på. Vi är båda inflyttade från mindre städer. Musiken och livescenen har varit den plattform som samlat ihop oss på något sätt. Och genom musikmagasinet Hymna har vi kommit i kontakt med människor som är av samma skrot och korn som vi, alltså musiknördar.

Hur är rocklivet här?

– Förutom Garageland så finns det ett gäng andra bra klubbar: Heaven up here, Hemma hos Fanny, Lazy octopus och Rama lama, för att nämna några. Vår hemmabas Strand har alltid bra spelningar. Sen får man inte heller glömma punksvängen där Cyklopen och Kafé 44 utmärker sig. Men vi saknar Medis! Det är väldigt tråkigt för musiklivet att staden stänger ställen. Livescener behövs!

En låt som alltid får er att dansa?

– ”A town called Malice” av The Jam, en Garaglandklassiker som öppnat många dansgolv. Den svänger och har en refräng som alla kan sjunga med i. Det är svårt att inte dansa när den dundrar ur högtalarna.

Är det inte dags att sluta spela "Shoreline"?

– Nej, egentligen inte, för det är en riktigt bra låt. Vi kanske inte spelar den varje gång, men ibland så är stämningen bara rätt för "Shoreline". Broder Daniel har ju så sjukt många andra bra låtar som förtjänar tid i rampljuset och de spelar vi mer ofta. De är långt ifrån ett one hit wonder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.