Foto: Privat

13 frågor till... Lisa Ehlin

Ständigt ute i nöjeslivet, stadigt placerad i dj-båset. Närmast hittar du henne den 8 december på Paradiso. Vi frågade vad baksidan på dj-myntet är.

  • Publicerad 15:05, 1 dec 2017

Allra värst är snubbar som ställer sig nära båset för att psyka dig som tjej. Hitta en annan hobby.

Vad är sämst med att vara dj?

– Spelar jag med en man får de kredden eller frågorna, jag är en utsmyckning. Och det är det trist att bli behandlad som Spotify. En grej jag aldrig kommer fatta är besattheten av att höra en speciell låt exakt just då och bli arg om dj:n inte har den. Man kan vänligt önska, men bli inte arg om r’n’b-dj:n inte har Håkan. Ja, det händer ofta, och nej, jag har inte låten mer för att din kompis fyller år. Men allra värst är snubbar som ställer sig nära båset för att psyka dig som tjej. Hitta en annan hobby.

Vilken är din nödlösning för att fylla ett tomt golv?

– Det mesta kan vara en floorfiller i rätt kontext. Fast en gång spelade jag The Streets ”Weak become heroes” och då gick alla. Jag har förstått att ingen under 25 gillar den.

Vilken låt får alltid dig att dansa? Och varför?

– Det mesta, i rätt kontext. Jag är dock en sporadisk dansare, tröttnar ofta. Sämst rejvare. Det är därför det är så bra att dj:a, man hinner oftast bara dansa i 30 sekunder åt gången.

Vad och vilken låt är hetast på dansgolvet december 2017?

– Sånt som jag aldrig spelar. Men Burials ”Rodent” hade i alla fall skapat ett väldigt vackert dansgolv.

Vad har du alltid med dig i väskan/fickan?

– Utan väska: läppbalsam, telefon, plånka. Med väska: halva lägenheten.

När sa du senaste något så elakt till någon att du ångrade dig?

– Usch, jag tror jag säger saker alldeles för ofta utan att fatta det själv, och det känns trist. Men skulle jag aktivt och medvetet säga något elakt till någon gissar jag att den personen skulle förtjäna det.

Vad räddar du om huset börjar brinna och varför?

– Extrem ångestfråga. Det får väl bli katten. På grund av katten.

När, var och varför var du senast riktigt full?

– I lördags på 30-årsfest. Pratade om allt från manglandets betydelse till ”Muslim ban” på Dramaten, så det var väldans svårt att gå hem.

Dricksar du?

– Framför allt glömmer jag, eller det går lite fort med betalningen. Så jag borde verkligen dricksa mer.

Var bor du och vad är sämst respektive bäst med bo just där?

– Den enda riktiga ön i Stockholm, Lilla Essingen. Det mesta är bra här, förutom när det var snöstorm nyss och alla bussar drogs in.

Hur beskriver du Stockholm för någon som aldrig varit här?

– Rikt och smått hysteriskt.

Och hur beskriver du utelivet för någon som aldrig varit här?

– Att det befinner sig i ett vägskäl, där mycket mer fokus måste läggas på att saker inte tvingas lägga ner, speciellt i innerstan. Att Stockholm håller på att dö inifrån för att folk vill att det ska vara tyst kl 22. Men också att fantastiska eldsjälar håller underjorden igång.

Är det inte dags att alla slutar spela "Shoreline"?

– Jag är mest förvånad över att "spela shoreline" som fras inte förekommer oftare i annan populärkultur. Men nu googlade jag och det finns en låt som heter "Spela shoreline", så nu kan vi kanske glädjas åt lite förvirring i dj-båset istället?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.