Regina Lund är en stjärna på ett slott Foto: Mattias Ankrah/SVT

13 frågor till... Regina Lund

Tv-succén ”Stjärnorna på slottet” drar snart igång. Vi snackade portvin, spöken och ”Rederiet” med slottstjärnan Regina Lund.

  • Publicerad 10:16, 11 dec 2017

Vem var den senaste döda person du talade med?

– Har pausat allt det där just nu.  

När sa du senast något riktigt elakt till någon och ångrade dig?

– Till min kille i förrgår. Jonas har övernaturligt superminne, är superärlig och rak så jag får veta exakt vad jag sagt och när jag går över gränsen. Jag började prata om andra män jag älskat i ett känsligt läge, men jag ångrade mig direkt och bad om ursäkt och blev förlåten.              

Senast du killgissade för att inte framstå som obildad gällde det…? 

– Killgissar helst inte för jag tror det är de tvärsäkra som gör jorden osäker. Men jag kan låta bestämd när jag hävdar saker. Egentligen är det mesta folk slänger ur sig gissningar för allt går inte att bevisa. Och bevisföring kan vara felaktig även om den ser korrekt ut så alla killgissar dagligen. Det senast jag sa med emfas var att om Kina förbrukar toapapper i 30 år så har vi ingen skog kvar. Något jag bara läst. 

En låt som alltid får dig att dansa?

– Allt med Avicii , Emelie Sandé, ”Dansa pausa” med Panetoz, och Shakiras ”Waka waka (This time for Africa)”. Men den sista var min fästmans observation för han ser allt och kan mig snart bättre än jag själv.

Äter du kött?

– Ibland. Jag är flexitarian. Mitt liv handlar mycket om en timme i taget. Men samvetsmässigt helst vegetariskt. Det finns ingen ursäkt att äta kött, jag avstår långa perioder, men vill inte hyckla – då och då äter jag kött. 

En gång när du skickade tillbaka mat på en restaurang så var det för att…?

– Jag tror jag gjort det en gång i hela mitt liv, för att det var äckligt. Jag blir generad när andra lämnar tillbaka maten. Men sen jag blev matförgiftad i några omgångar så tycker jag att folk gör rätt. Ska bli mer noggrann med det där. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När, var och varför drack du dig riktigt full senast?

– Här i Alicante i förrgår med min kille. Vi hade köpt portvin, och jag började fest-spå och gick upp i det så mycket att jag drack upp nästan hela flaskan. Helt idiotiskt men det smakade som saft. Har ingen ursäkt. Min kille är elitidrottare, så man kan säga att jag räddade hans karriär genom att dricka större delen av flaskan. Jag betalade ett högt pris efteråt. 

Dricksar du, och om ja, hur mycket?

– Ja det har jag verkligen gjort i mina dagar. Ofta och mycket, men har lärt mig sluta med det för jag fick inget över till mig själv. Jag kunde ge en 500-lapp till en tiggare och sen lika mycket till en servitris samma dag. Men det har visat sig varit fatalt för min ekonomi så jag har fått lära om. 

Vilken scen från ”Rederiet” är du mest nöjd med?

– Kanske den när jag och min ”mamma” Meg Westergren bråkar, och jag skriker att hon bara tänker på sig själv. En som jag minns är en ordlös sekvens när jag håller ett barn i famnen i hemmet, och har stort lockigt hår och allt är väldigt mjukt och snyggt och behagligt ljuvligt ljussatt. Någon motorcykelscen var kul att göra även om jag hade stunt, och några hångelscener på skrivbordet. Annars var det inte så mycket action. 

Hur beskriver du Stockholm för någon som aldrig varit här?

– "Sakta vi gå genom stan" ger en bra bild.  Jag skulle beskriva Stockholm som rent, friskt, enkelt, naturligt och vackert. Naturnära, pampigt och mysigt på samma gång. Stockholm har allt utom kanske hettan och värmen men den kan man få på annat håll. 

Var bor du och vad är det bästa och sämsta med det området?

– Jag vantrivdes i fem år där jag bodde och har just flyttat och återkommer om saken.  

Vem skulle du välja som sällskap om du var tvungen att gå ut och fika varje söndagseftermiddag i resten av ditt liv? 

– Min son. Om jag inte får välja min son så tar jag min kille, han är så smart och påläst och kan prata om olika teorier och vetenskaper hur länge som helst.

Vilket är det galnaste jobberbjudande du fått?

– De jag har framför mig. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.