Fint flyt. Prova hur det är att färdas på vattnet när Långholmen kajak ordnar social paddling. Foto: Arkivfoto: Karin Nilsson

7 roliga tips – det här kan du göra i Stockholm i veckan

Kajakpaddling i City, utebio, rock n' roll och en regnbågsparad utan dess like. Vi har listan för veckan.

  • Publicerad 15:56, 30 jul 2018

Måndag 30 augusti: Paddla i grupp

För dig som är nyfiken på att sätta av mot horisonten i en kajak men tidigare inte vågat (pun intended) har du här din chans! Långholmen Kajak anordnar Social Paddling med start 17.45 vid Alstaviksvägen 3. Efter en genomgång av säkerhet och teknik börjar färden. Matsäck inför en fikapaus, vattenflaska och ombyte ifall det stänker in vatten rekommenderas att ta med. 250 pix för hela kalaset som inkluderar kajakhyra, flytväst och instruktör. För frågor kontakta info@friluftskajak.se.

Tisdag 31 augusti: Allsång på Skansen

Är du sugen på att besjunga din kärlek till Stockholm inför hela svenska folket är det hit du beger dig. På plats finns, förutom programledaren Sanna Nielsen, bland andra Samir & Viktor, Tove Styrke och Tommy Körberg. Huvudentrén öppnar klockan 10 och det är läge att vara på plats i tid.

Onsdag 1 augusti: Revolutionär pride på Cyklopen

För den som tycker att bjässen Euro pride är för kommersiell och mainstream, så ordnas parallellt ett radikalare hbtq-alternativ ute i Högdalen. Hbtq-festen pågår från onsdagen till söndagen och det blir föreläsningar, workshops, film, musik och fest. Kolla Facebook för program.

Torsdag 2 augusti: Sunkit på Södra Teatern

Klubben som lyckas med bedriften att få publiken att sjunga med och dansa till udda och bortglömd populärmusik. Sunkit grundades redan 1996 på Bröderna Olsson men sedan några år tillbaka är det Södra Teatern som gäller.

Rock. The Hellacopters spelar på Grönan den 3 augusti. Foto: Mostphotos

Fredag 3 augusti: The Hellacopters på Gröna lund

Ja, har du inte fått en redig dos rock den här sommaren, så är det här kvällen då du kan överdosera. Sveriges genom tidernas bästa rock’n’roll-akt? Fan tro’t.

Lördag 4 augusti: Prideparad

Då årets pride i Stockholm är Euro pride, hbtq-världens OS, så räknar man med cirka 10 000 extra paraddeltagare. Det vill säga cirka 60 000 i själva fest–
tåget, medan en halv miljon brukar stå vid sidan om och titta. Paraden börjar klockan 13 vid Stadshuset och slutar 4,3 kilometer och cirka två timmar senare vid Östermalms IP. Spana stockholmpride.org för exakt marschrutt.

Söndag 5 augusti: Gratis utebio på Brunkebergstorg

Under sju söndagar från klockan 19 i sommar är det utebio på Brunkebergstorg. Det kostar ingenting och man behöver inte ha biljett. Just den 5/8 visas Wes Andersons ”Moonrise kingdom” som utspelar sig på 1960-talet. Sista biotillfället på Brunkan är 2/9 och då visas ”Eternal sunshine of the spotless mind”.