Grönan håller vad de lovat, tycker fotograf Sacharias. Foto: Sacharias Källdén

BILDSPECIAL: Kolla in skräcken på Grönan

Grönan satsar i år på skräck och har för första gången öppet under höstlovet. Så här tycker fotograf Sacharias Källdén om upplevelsen.

  • Publicerad 20:31, 29 okt 2017

Grönan satsar stort på skräck i halloween

Du möts av en tjock, stigande rök och hundratals pumpor. Det syns direkt att barndomens Gröna Lund har fått ett mörker över sig. Jag har alltid älskat skräck. I vår familj var det ett sätt att komma varandra närmare – genom att skrämma skiten ur varandra. Så vi går in i Olustiga huset fullt av mördarclowner och vi åker de gamla vanliga karusellerna – och det känns bra. Det är faktiskt bättre än jag förväntat mig. Trots teknikstrul som ledde till långa köer under öppningstimmen på fredagen, håller Grönan vad de lovat. Det är skräck på ett familjärt sätt. Och trots att kylan framåt kvällen tränger in i jackan, där man sitter 120 meter upp i luften i en slänggunga och skriker sig hes, så är det värt det. Du tillåts bilda nya minnen på Grönan, som är långt bort från solsken, timlånga köer och folkmassor, men som passar perfekt för en sådan som mig.

Barnvänligt för den som vill

Hela barnavdelningen är skräckfri och spökena och det löskigaste kommet inte fram förrän efter klockan 18.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.