Den här storleken är snart ett minne blott. På scen; Impalers från USA, 2015. Foto: Ia Hammar

City får "ny" konsertscen i miljonsatsning

City får en ny scen för "lagom stora" artister när en av stadens mest etablerade konsertlokaler storsatsar.

  • Publicerad 18:20, 17 jan 2018

Det gäller Nalen klubb på David Bagares gata. Det är en bakficka till stora Nalen på Regeringsgatan. I december stängde klubben för omfattande ombyggnationer. Den nuvarande kapaciteten på 150 personer ska nu dubbleras till 300 personer.

Väggar ska slås ut och det blir ny scen, större bar och garderob, och nya toaletter. Även stilen ska styras upp och styras om. Hur mycket kalaset går lös på kan Nalens Jennie Monie inte svara på i exakta kronor, utan säger bara att det är "en miljonsatsning".

– Vi jobbar på att få samma känsla som i resten av det stora huset. Mer guld och en anrik gammal kulturkänsla. Vi får se exakt vad som händer, vi vet inte riktigt än. Det är en gammal kåk, säger Nalens pressperson Jennie Monie.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon säger att de länge funderat på att utöka. Nu har de gjort slag i saken för att Nalen klubb ska vara fullt funktionell lagom till att SAMI (Svenska artisters och musikers intresseorganisation) firar 20 år som ägare av huset. Första gig och smygstart blir den 26 maj. Officiell invigning efter sommaren.

– Det finns många underbara klubbar i Stockholm men det har saknats här inne i stan. Vår fördel är att vi ligger i city och nu även kan satsa på lagom stora artister. Vi hoppas nu kunna boka fler mellanstora svenska artister, till exempel. Vi vill vara öppna för alla genrer och med stora Nalens kapacitet på 800 personer, så kommer de där 300 på klubben verkligen att lyfta oss och skapa ett bättre utbud.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.