Här kan du roa dig – varje dag i veckan

Veckan bjuder på många aktiviteter i nöjes-Stockholm. Här har vi listat en aktivitet för varje dag.

  • Publicerad 19:00, 14 jul 2019

15 juli

På Millesgården heter sommarutställningen ”Lena Anderssons värld”, och visar upp den kända barnboksförfattaren och illustratören – från tidiga skisser till böckernas detaljrika akvarellmålningar. Millesgården ligger på Herserudsvägen 32 på Lindingö, och är öppet klockan 10-17. Pris för vuxen: 150 kr, gratis upp till 18 år.

Buddy Holly? Det blir prydlig poprock med Weezer på Grönan. Foto: Kobby Dagan

16 juli

Weezer, det amerikanska succébandet från 90-talet, stannar till i Stockholm för sitt enda Sverige-gig i år. Det blir alltså gammal och grånad indierock på Gröna Lunds stora scen, med start klockan 20.

Fira ölets dag. Foto: Sacharias Källdén

17 juli

Sveriges bryggerier har utnämnt tredje onsdagen i juli till ölets dag. Det firar Nya Carnegiebryggeriet med fest, livemusik, grillning och, tja, öl, såklart. För bryggentusiaster blir det gratis rundvisning på bärsbolaget mellan kl 17-19.30. Allt korkar upp klockan 16 på Ljusslingan 15, Södra Hammarbyhamnen.

18 juli

Armémuseum kör varje dag olika guidade visningar genom Sveriges krigshistoria. Perfekt för bistra och regniga sommardagar. Visningarna är gratis, kräver ingen förbokning, och startar klockan 10.30 och 14. Armémuseum ligger på Riddargatan 13, t-bana Östermalmstorg.

19 juli

Malmö-klubben Too cute to puke har premiär i huvudstaden. Det blir noll män vid micken då de lovar att bara spela pop- och rockhits där kvinnor sjunger. Ett totalt tjejfrontat dansparty, från klockan 23 till stängning. Inträde gratis på Debaser strand.

Fixa på Cyklopen. Foto: Sacharias Källdén

20 juli

Högdalens frisinnade kulturhus Cyklopen har öppet häng en gång i månaden. Huset är stort men kassan är skral – kom och hjälp till. Det är mycket som behöver göras, från förrådstömning och enkel städning, till att fixa tak och täta hål. Även den som aldrig slagit i en spik är välkommen, och med lite tur kan det blir chans att lära sig något helt nytt, som svetsning och lödning. Från klockan 14 är det igång och de som hjälper till bjuds på middag. Info: Facebook.com/cyklopen.

21 juli

Gratis bio under bar himmel, kan det vara något kanske? Mitt i City, på Brunkebergstorg, visar man ”The Handmaiden”, en sydkoreansk psykologisk thriller späckad med lögner och sadism. SVT:s ”Kultur­nyheterna” gav den högsta betyg när den kom 2017. Start: klockan 19.