Julmarknader i Stockholm. Vi har listat de stora marknaderna med jultema som finns att välja på i november och december runt om i Stockholms län 2018. Foto: Pressbilder

Hela listan: Julmarknader i Stockholm 2018

Knappt har du vant dig vid hösten så är det november, vintertid, snålblåst och mörker när du stretar hem från jobbet. Tur då att julen börjar tidigt i Stockholm! Vi har hela listan på julmarknader.

  • Publicerad 10:33, 31 okt 2018

Äldst i Stockholm

Stockholms och Sveriges äldsta julmarknad äger som vanligt rum på Stortorget i Gamla stan. Här hittar du 41 bodar där det säljs allt från karameller, konstsmide, julkorvar, hantverk, sockervadd, keramik till mycket mycker mer.
När: Varje dag från lördag 24:e november till söndag 23:e december, klockan 11.00–18.00.
Var: Stortorget i Gamla stan.

Marknad på Drottningholms slott

Den andra helgen i advent fylls slottsgården av hantverkare och småskaliga matproducenter. Här möter du en mångfald av hantverkare – smeder, ljusstöpare, halmslöjdare, textilare med flera. Slottet är öppet klockan 12–15.30.

När: Lördag 8 december klockan 10–18 och 9 december klockan 10–17.
Var: Drottningholms slott.

Studentalster på Lidingö

Studenterna på Malmstens arrangerar skolans första julmarknad. Här kommer man kunna köpa allt från möbler, hantverk och designprodukter till hembakade kakor. Allt tillverkat av studenterna på skolan. Det erbjudas rundvandringar av skolans lokaler och workshops med lärare och elever. I studenternas fik kan man köpa glögg, julmust och hembakat. Det kommer även finnas en utställning gjord av eleverna.
När: Lördag 24 november och söndag 25 november klockan 11.00–16.00.
Var: Malmstens, Larsbergsvägen 8.

Julkulor och fika i Solna

På folkets hus julmarknad i Solna hittar du julsmycken, julgranskulor, smörknivar, tygkassar, ullfigurer med mera. Fika finns till försäljning i kaféet.
När: Lördag 24 november klockan 11.00–14.00
Var: Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2.

Traditionsenligt på Skansen

Skansens julmarknad är en obruten tradition sedan 1903. Kom i julstämning bland dekorationer, godsaker, julklappar, halmslöjd och annat hantverk. Du kan även delta i julpyssel, dansa runt granen och se hur julen firades förr. Är du hungrig finns kolbullar, viltburgare och munkar till försäljning.
När: 24-25 november, 1-2, 8-9, 15-16 december klockan 10.00–16.00.
Var: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51.

Kvinnligt hantverk

Julmarknad med Handkraft Kvinnokraft är i år större än någonsin med 70 utställare. Här hittar du hantverk gjort med omsorg om miljö och människa. Silversmycken, hudvård, återbruk, keramik, trähantverk, lädersömnad, chokladpraliner, systerskap och gemenskap. Vad mer kan man önska sig till jul? 
När: Söndag 25 november från klocka 11.00.
Var: Kraken, Rökerigatan 1.

Vänligt i Täby

"En Vänlig Julmarknad på Täby Torg" heter det när det ordnas småskaligt, närproducerat, ekologiskt och hantverksmässigt i Norrort. Här finns honung och gårdsmejeriets ost, ekologiska julkransar och bagarns bästa bröd. Julklappar från småskaliga designers och antik- och vintagesamlare. Dessutom massor mat, eld och julig musik. Programmet fylls på under hela hösten.
När: Söndag 25 november.
Var: Täby torg.

Traditionellt i kunglig miljö

Svensk jultradition i dagarna tre. Se de kungliga vagnarna som används vid statsbesök, titta på kungens hästar och kika in i smedjan. Ett 70-tal hantverkare finns på plats. Delikatesser till försäljning.
När: fredag 30 november klockan 12–19, 1 december klockan 10–18 och söndag 2 december klockan 10–17.
Var: Hovstallet, Väpnargatan 1.

Dekorerad fängelsegård

För andra året anordnar Långholmen Hotell och Restaurang en egen julmarknad. Det blir utställare, aktiviteter och kafé på en stämningsfullt juldekorerad gård.
​När: lördag 1 december och söndag 2 december.
Var: Gamla fängelset på Långholmen.

Schysst på ABF-huset

Schysst Jul är en julmarknad arrangerad av Svalorna Latinamerika, där alla deltagande organisationer säljer varor som är tillverkade med hänsyn till människor och miljö. Syftet är att ge ett rättvist och hållbart alternativ till den vanliga julhandeln. 
När: Lördag 1 december, söndag 2 december.
Var: ABF-huset, Sveavägen 41.

Konstfacks marknad

Julmarknaden på Konstfack är en årlig händelse, där studenter från alla institutioner säljer skulpturer, måleri, keramik, glas, smycken, textilier, kläder, dekorationer, och annat. Det finns också ett café där du kan köpa fika, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst. 10 kronor i entré, det går bra att swisha.
När: Lördag 1 december och söndag 2 december klockan 10:00-17:00.
Var: Konstfack, LM Ericssons väg 14.

Juligt på Djurgården

Julmarknad i Ferdinand Bobergs sekelskiftespalats på Djurgården. Ta del av konstvisningar, körkonsert, jultallrik från matkreatören Monika Ahlberg och en välfylld museibutik.
När: Lördag 1 december och söndag 2 december klockan 12.00–17.00.
Var: Thielska galleriet, Sjötullsbacken 8.

Ny design

Nästa generation stora svenska designers har du chans att handla av när Beckmans studenter ordnar julmarknad.
När: Lördag 8 december och 9 december klockan 10.00–17.00.
Var: Beckmans designhögskola, Brahegatan 10.

Mer lokal design

Design för hela slanten blir det när Färgfabriken ordnar julmarknad.
Var: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1.
När: lördag 8 december och söndag 9 december, öppettider ännu inte spikade. Förra året öppet mellan 1.001 och 17.00.

Brokigt på bar

Restaurangen ordnade loppis i höstas och fick mersmak, nu styr de upp en stämningsfull julmarknad i mörkaste december. Det blir även mat, musik och dryck. Restaurangen skriver på facebook att brokigt är kul och att du ska höra av dig till peter@restaurangbleck om du är intresserad av att sälja någonting.
När: Lördag 8 december klockan 13.00–18.00.
Var: Bleck, Lilla Blecktornsparken.

Klassiskt på Filmastaden i Solna

Upplev en klassisk julmarknad i gammal stil på filmhistorisk mark. Området är öppet med klassisk marknad och loppis. Portvaktsstugans saffransvåfflor med lingongrädde till försäljning.
När: söndag 9 december klockan 12.00–16.00.
Var: Stiftelsen Filmstadens Kultur, Greta Garbos väg 3.

Feministisk julmarknad

Feministisk marknad är tillbaka på Nalen, i år med fokus på Endometrios. Ina Hallström, doktorand i genusvetenskap, och specialistläkare Anna-Sofia Melin på scen klockan 13.
När: Söndag 9 december klockan 11.00–17.00.
Var: Nalen, Regeringsgatan 74.

Ännu fler julmarknader i Stockholm

Västertorps julmarknad, lördag 8 december.

Julmarknad i Gamla Enskede, lördag 8 december och söndag 9 december.

Sergelgatans julmarknad, 1, 2, 8, 9, 15, 16 och 22 december.

Hjälp oss göra listan ännu bättre

Har vi glömt någon julmarknad? Mejla oss på webben@direktpress.se så lägger vi till.