Ikväll kommer ”världens farligaste countryband” till Stockholm

Amerikansk press kallar dem ”världens farligaste countryband”. Och svenska kyrkan har rasat mot deras rumpor. Nu kommer könsrockande Nashville-duon Birdcloud hit.

  • Publicerad 20:00, 12 sep 2017

En präst hade knappast rusat till predikstolen för att göra en inverterad slampskamning av två rumpflashande män

På ett skivomslag sitter Birdcloud-duon Makenzie Green och Jasmine Kaset byxlösa i en bar. Det fick Örebro-prästen Anders Lennartsson att svinga vilt i sin lokalpress, vilket blev lite av en viral snackis i somras. Han kallade fotot, som du kan se här intill, för ”bedrövligt”: ”Det handlar bara om att framställa kvinnor som sexobjekt”.

– Att vakna hemma i Nashville och få veta att en svensk präst kallat oss sexister, tja, det var lite av en överraskning. Men att kyrkan protesterar mot sexuellt frigjorda kvinnor är inget nytt, svarar medlemmarna kollektivt via e-post.

De spelar country med en punkig garagenerv: vulgärt, fyllt med svordomar och explicita beskrivningar av fyllor och sex. Alltså inte olikt den svenska könsrocken vars ikon är den folkkäre Eddie Meduza.

– Prästen sexualiserar bilden på oss. Vi styrde upp den. Inga män har haft med beslutet att göra. Vi har hundratals bilder från turnéer där vi visar röven vid kända landmärken. Det är inte sex – det är en stjärt, alla har en. Det är dumt och pubertalt att visa den.

Att visa stjärten är ett ”fuck you” åt etablissemanget enligt Green och Kaset. Och även lite av att ”doing the lord’s work”.

– När vi är i Sverige ska vi moona Anders Lennartssons kyrka.

Läs även Ny årlig countryfestival på Söder

– Prästen ser det som en ”knulla oss”-inbjudning till män. Det kanske är läge att kika på varför han blir så upphetsad över det? Vi driver med söt-idealet. Visst, vi visar hud men det är äckligt. Det är avväpnande för att det inte är sexigt, utan tänkt att göra dig ödmjuk inför din dödlighet. Och din dumhet.

Birdcloud säger att de har fått videon ”Saving myself for Jesus” plockad från Youtube efter klagomål från USA:s religiösa höger.

– Och det händer att folk som inte är beredda på oss har lämnat våra gig. Men så här mycket gratis PR som vi fått av den svenska prästen, har aldrig hänt förr. Tackar! Om han såg oss live skulle han bli upprörd på riktigt.

Blir människor obekväma när två kvinnor super, svär och näckar som manliga rockstjärnor alltid gjort?

– Uppenbarligen. En präst hade knappast rusat till predikstolen för att göra en inverterad slampskamning av två rumpflashande män.

Läs även Debaser stämmer Stockholm på 39 miljoner

View from the back: Makenzie Greenilden och Jasmin Kaset tar sig en starköl. Det här är bilden som fick prästen att se rött. Foto: Birdcloud

Birdcloud

Spelar på Debaser strand i dag tisdagen den 19 september.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.