Maxad konsthelg. Carl Sundevall berättar att konst i prisklassen 20 000-1 500 000 säljs på Market art fair. I år visas verk av bland andra Malin Gabriella Nordin och Nathalie Djurberg.

Konsthelg – även för den ängslige

Vill du få koll på de heta konstnärerna och gallerierna i Norden? Då ska du bege dig till Liljevalchs helgen den 12-14 april.

  • Publicerad 14:55, 12 apr 2019

När konstmässan Market intar konsthallen på Djurgården visas verk av 47 olika konstnärer från 35 olika gallerier. Enligt Carl Sundevall, director på Market är det en unik chans att se det bästa som nordisk konst har att erbjuda – utan att själv känna sig uttittad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Att gå och titta på konst kan verka abstrakt och skrämmande, det kan jag också känna ibland. Men här är publiken blandad och stämningen uppsluppen.

Att mässan i år tar plats på Liljevalchs bidrar till en mer folklig stämning, menar han.

– Tack vare Vårsalongen är Liljevalchs en konsthall som de flesta känner till och känner sig bekväma med att besöka.

Här kan kan du köpa konst, gå på guidade visningar eller bara titta på närproducerade verk. Bland årets konstnärer finns världskändisen Olafur Eliasson och svenska Natalie Djurberg.

Folklig konsthelg alltså. Men hur folkliga är priserna?

– Det är kanske inte ingångsnivå direkt. Priserna ligger mellan 20 000–1 500 000 kronor. Men då vet du att du köper något av en etablerad och duktig konstnär, och behöver inte oroa dig för att värdet sjunker till en krona så fort du kliver utanför dörren, säger Carl Sundevall.

Market Art Fair 2019

När: 12-14 april.

Var: Liljevachls, Djurgårdsvägen 60.

Vad: Konst från 35 nordiska gallerier, seminarier och andra arrangemang.

Inträde: 90–420 kronor.

Visa merVisa mindre