Imorgon öppnar utställningen The Cleaner på Moderna Museet. Foto: Paolo Canevari/Marco Anelli

Marina Abramović ställer ut på Moderna Museet

På lördag öppnar utställningen The Cleaner på Moderna Museet. En stark utställning av den kända konstnären Marina Abramović.

  • Publicerad 15:18, 17 feb 2017

Marina Abramović omskrivs som en av vår tids mest omtalade konstnärer. En banbrytande föregångare inom performance och en konstnär som vågar pröva gränserna för konstbegreppet.

På lördag ställer hon ut sina starka verk på Moderna Museet i utställningen The Cleaner. En samling av rörlig bild, fotografi, målningar, objekt och intallationer från konstnärens 50 år i rampljuset.

Abramović är född i Belgrad i Serbien, år 1946, och upplevelserna från 90-talets Balkankrig är ett av de starka ämnena som konstnären tar upp i sin utställning. Det är verk som ställer frågor om både existens och konst, på ett sätt som provocerar och berör. Det handlar om makt och hierariker utan att bli uttalat politiskt.

Moderna Museets

utställning The Cleaner pågår 18 feb - 21 maj 2017.

Biljett kostar 150 kr och kan köpas via tickster.com

Medlemmar har gratis entré.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.