Christoffer Röstlund. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: "Alexander Bard tyckte det var ett toppenhärligt skämt"

Kan alla tycka att allt är roligt, alltid? Nja. Knappast, resonerar reporter Röstlund.

  • Publicerad 21:12, 1 dec 2017

Vad fan flabbar du åt?! Ja, vad är egentligen roligt? Satirprofessor Olra Vigsö har såklart alldeles rätt i Grotesco-artikeln då han slår fast att skrattar folk, ja då är det kul. Skrattar ingen, ja då är det trist. Enkelt så.

Vad folk skrattar åt är däremot radikalt olika, och där har vi den ruffigaste nöten att knäcka. Speciellt i en samtid där det i sociala medier allt oftare gasas på i ett race om vem som är mest indignerad.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Till exempel skrockade jag rimligt för ett par år sedan när en serietidning på vänsterkanten skrev att en känd högerjournalist skulle avrättas. Journalisten tyckte inte alls det var rimligt och polisanmälde, men det las ner på grund av, tja, satir. Högt i tak FTW! Som sig bör.

LÄS ÄVEN Forskaren: Därför älskar alla Grotesco

Och för två år sedan bjöd Alexander Bard hem mig till sig på en ”bögvåldtäkt”. Det var ett rätt plumpt skämt på Twitter som mest irriterade för att det var så ofyndigt. Men Alexander Bard tyckte det var ett toppenhärligt skämt.

Så ja, ni förstår: alla kan inte alltid tycka allt är roligt. Förutom Grotesco då.

RÖSTLUND Häxorna fick ingen time out – de brändes levande

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.