Christoffer Röstlund. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Jag har blivit en mes

Den förr så så hårdföre skräckfantasten Röstlund har blivit en blodbangare som inte pallar våld på film längre.

  • Publicerad 11:28, 23 feb 2018

Jag vet inte exakt när det hände, men någonstans på väg in i medelåldern så blev jag en mes. Det kanske är att göra det väl lätt för sig att anta att mesifieringen inleddes någonstans i höjd med att jag blev förälder. Så typiskt: blev pappa, blev mjuk. Fast faktumet kvarstår då jag knappt pallar se skräck och mustigt våld på film längre. Knappt något våld alls, till och med.

Jag är som de flesta 70-talister uppvuxen med videovåld, slafs, splatter, gangstertortyr, styckningar, rape/revenge, ”Driller killer”, Romero, Argento, Pinhead och Peter Jackson, innan han gick vilse bland Tolkiens hober.

LÄS ÄVEN Det våras för brutala filmer där kvinnor hämnas på våldtäktsmän

Med andra ord prick sådant som festivaldamerna i Women in horror dyrkar, och prick sådant som jag bestämt säger ”tack men nej tack” till 2018. Jag bangar blod.

En kompis i samma ålder, även han förälder, skrev på Facebook att när han var ung frossade han i chips och dipp framför ”Cannibal holocaust”. Numera stänger han av Netflix ”Cloverfield paradox” då den är för obehaglig, och bänkar sig hellre framför ”Gränsbevakarna Australien”. Istället för extrem kannibalism – extremt matsmuggling. Jag backar honom.

Så all heder och respekt till skräckgänget, deras arbete och festival. Men jag stannar hellre hemma.

EXPERTEN Här har ni den bästa skräcken

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.