Christoffer Röstlund. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Komediklubben stängde pga för många hipsters

Japp, det stämmer: ännu en krönika om vad man får skämta om, vad som gör humor kul, och Stockholms hipsterpopulation.

  • Publicerad 12:38, 9 mar 2018

Jag går på stand up två gånger per decennium. Nu blev det två gånger på två dagar: först ett mysreportage i Hägersten med bara snälla skämt, och sedan en ny komik-klubb på Djurgården, av alla ställen.

Den senare hade burdusare tonläge och en redig dos analsex och incest. Vilket leder till samtidsdebattens mest uttjatade fråga: får man skämta om allt? Och har inte fnisskorridoren blivit så trång att det numera är svårt för vita gubbar att dra skämt om n-ordet?

LÄS ÄVEN Succé för stand up mitt i villakvarteret

Jag är fel person att fråga. Jag är uppvuxen med Mel Brooks Hitler-humor och det roligaste som finns är när Louis CK säger att jordnötsallergiker förtjänar att dö. Och! Gott sällskap och promille är ändå viktigare än finkalibrerade punchlines. Som min vän HK, en hipster, sa efter klubbpremiären, som vi besökte:

– Fan vad jag hatar Simon Gärdenfors. Så tråkig.

– Vad snackar du om? Jag var där, du garvade arslet av dig!

– Jag var full!

– På två öl!

– Ja, men... alla andra skrattade ju!

Så: ett muntert gäng och lite starköl, då spränger bajshumorn den smalaste korridor. Själv skrattade jag dock mest åt att restaurangen, ett vitplastigt hak med Stureplans-drömmar och kulisskänsla av billig ”Scarface”-kopia, valde att stänga tidigt. Anledning: ägaren tyckte där var för många hipsters. Riktigt bra samtidshumor där.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.