Christoffer Röstlund. Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Man borde hålla käften oftare

Reporter Röstlund lovar att försöka dra ner på killgissandet och mansplainandet under 2018.

  • Publicerad 11:44, 11 jan 2018

”Jo tack, jag vet. Det var jag som skrev låten.”

Så sa en musiker när jag för många år sedan förklarat för honom att låten vi lyssnade på backstage faktiskt var en cover på ett äldre band. Vad jag missat var att mannen i mitt sällskap varit med i just det bandet. Aj aj aj. Pinsamt. Mansplaining deluxe.

RÖSTLUND OM #METOO Häxorna fick ingen time out, de brändes levande

Som man är jag ju van att aldrig hålla käften om saker, vare sig jag kan något om dem eller ej. I det här fallet visste jag trots allt vad jag snackade om. Men ett lite mer lyhört respons, och inte en miniatyrföreläsning, kanske hade varit på sin plats som svar på frågan ”vad är det vi lyssnar på?”.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Fast att jag är medveten om min egen reflex att mästra – och killgissa, för att vara ärlig – blir jag ändå förbluffad över ölproffset Lise Ljungmans story om hur hon läxas upp av män som tror de har bättre pejl på promille än vad hon har. Män betalar dyra pengar för att gå på ölprovning men väl på plats ödslar de tid på att ifrågasätta hennes kunskaper om bärs. Trots att Lise är anställd för att undervisa om just det. Varför gör männen så? Pja, för att hon är kvinna. Och starköl? That’s a man’s world! Lilla gumman, och så vidare.

Män, inklusive mig själv, borde bara hålla käften lite oftare.

LÄS ÄVEN Gäris med full koll på bärs

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.