Huvudstad. Fartblinda, Innan vi dör, Gåsmamman och Vår tid är nu. Upplev Stockholm från tv-soffan. Foto: Svt/C more

Se Stockholm från tv-soffan

Höst, kyla och mörker är för många lika med fler timmar i tv-soffan. Behändigt nog är det också en tid då många nya serier har premiär. Vi listar tv-serier där du får uppleva Stockholm utan att lämna hemmets lugna vrå.

  • Publicerad 20:00, 10 okt 2019

5 Stockholmsserier att följa i höst

Innan vi dör
Säsong 2 har premiär på Svt den 13 oktober.
Succéserien om kriminalaren Hanna Svensson och hennes son Christian är tillbaka med en andra säsong. Serien utspelar sig bland annat på Södermalm, där karaktärerna rör sig på Långholmen och Tanto. I första säsongen infiltrerade Christian den kriminella familjen Mimica, utan Hannas vetskap.

Fartblinda
Ny serie. Säsong 1 visas just nu på C more och Tv4 play.
Stjärnspäckat spänningsdrama om ekonomireportern Bea, som bor i Högdalen. Hon får ett tips om oegentligheter på en storbank i centrala Stockholm. Men granskningen försvåras av hennes kärleksaffär med bankens gifte vd, Peder. Serien bygger på Carolina Neuraths bok "Fartblinda" som i sin tur är inspirerad av verkliga händelser.

Älska mig
Ny serie. Säsong ett hade premiär 11 oktober på Viaplay.
Josephine Bornebusch har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i dramaserien som även har sålts till USA. Serien förnyades för en andra säsong innan denens haft premiär. ”Älska mig” utspelar sig i Stockholm och beskrivs som en varm dramakomedi om relationer och kärlek där tittarna får följa ”tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik”.

Vår tid är nu
Tredje säsongen har premiär på Svt den 28 oktober.
Tredje och sista säsongen tar avstamp i Stockholm 1968, ett dramatiskt år i Sverige och i huvudstaden. Plattan blir klar, och blir en populär samlingspunkt för diskussionslystna. I serien har det blivit dags för ett generationsskifte, där en rad rollfigurer gör uppror mot sina föräldrar. Julen 2020 kommer sedan en kortare ”specialsäsong”, som utspelar sig mellan den första och andra säsongen.

Gåsmamman
Fjärde säsongen har premiär den 7 november på C more och Tv4 play.
Actiondramat utspelar sig bland annat på nattklubben Rose i Stockholm. I slutet av förra säsongen blev Sonja brutalt skjuten precis utanför familjens hus. Fjärde säsongen inleds med att hon vaknar upp efter sex månader i koma till en värld som gått vidare utan henne.

Visa merVisa mindre