Melodikryss på kafé, improvisationsteater, fransk film eller löpning i grupp? Testa någonting nytt i höst! Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén/Christine Henning/Katja Annola

Skapa en ny tradition i höst

Melodikrysset, löpning, stand-up och fransk film. I höstens och nystartens anda – skapa en ny tradition! Eller flytta ut din vanliga rutin från hemmets vrå och gör den till något socialt.

  • Publicerad 19:00, 22 sep 2019

Fem tips

Gör melodikrysset på kafé
Varje lördag öppnar Kafé Louie Louie klockan 9.30. Då kan du köpa helgfrukost och slå dig ner medan personalen förser dig med penna och kryss att fylla i. Klockan 10.03 ljuder Anders Eldemans stämma ur högtalarna och hälsar välkommen till Sveriges radios melodikryss. Efter en timmes kryssande samlas alla tävlingsbidrag ihop och skickas in för vinstdragning.
När: Varje lördag klockan 9.30
Var: Louie Louie, Bondegatan 13

Fransk film på tisdagar
På tisdagar visas franska filmer på biografen Zita. Den här säsongen bjuder på filmer som aldrig visats i Sverige och förhandsvisningar av kommande franska filmer. Zita är Stockholms äldsta biograf i drift. Onsdagen den 10 september 1913 invigdes den under namnet Vinter-palatset.
Program för hösten 2019:
17 september: Doktor Knock
24 september: Vilse i Paris
1 oktober: Inte den du tror
9 oktober: Curiosa
15 oktober: Unge Ahmed
När: Tisdagar 17/9–15/10 klockan 18.30
Var: Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37

Löpning varje tisdag och torsdag
Varje tisdag och torstag träffas ett gäng utanför Adidasbutiken på vid Sveavägen 21 för att springa tillsammans. På plats finns coacher som hjälper dig att nå dina mål. Oavsett nivå är du välkommen. Här anordnas även flera typer av träningspass som är gratis, mer information på Facebooksidan: Adidas Runners Stockholm.
När: Varje tisdag och torsdag klockan 18.15.
Var: Sveavägen 21.

Improvisation på onsdagar
På Teaterverket ordnas drop-in-impro på onsdagar, som är gratis för alla. Du som vill vara med behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av improvisationsteater. Läs mer här.
När: Höstens datum är 2/10, 16/10, 6/11, 20/11 och 4/12.
Var: Samling utanför Olof Palmes Gata 20 klockan 17.30, Viktigt att vara där i tid till 17.30 så att du kan haka på och bli insläppt

Gratis stand up mitt i veckan
Varje onsdag är det improvisations-stand up då Cosmic Comedy kommer till Laika i Hornstull. Varje vecka med ett nytt tema.
När: Onsdag varje vecka, klockan 20.00.
Var: Laika, Hornhuset, Långholmsgatan 15b.
På Big Ben kan du se stand up i källaren flera gånger i veckan. "Sveriges äldsta rookieklubb har gett storheter som Björn Gustafsson, Petra Mede, Greg Poehler och Soran Ismail möjlighet att växa i en jordmån av nyfiken publik", skriver de själva på sin sajt.
När: Tisdag, torsdag och söndag varje vecka, men start klockan 20.00.
Var: Big Ben, Folkungagatan 97.

Visa merVisa mindre