Patrullen som kontrollerade en bil i Barkarby i fredags fick en överraskning när de såg vem bilföraren var. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

10-årig pojke körde bil i Barkarby

Polisen som stoppade en bil i Barkarby fick en något annorlunda bilist att ha att göra med. Vid ratten satt en tioårig pojke.

  • Publicerad 19:43, 16 aug 2017

När patrullen böjer sig fram sticker det upp ett huvud.

I fredags fick polisen i Järfälla åka på ett något ovanligt ärende. Vad som först handlade om att kontrollera en bil i Barkarby vid 21-tiden på kvällen slutade med något helt annat.

– Bilen tvärnitar och när man kommer fram finns ingen på förarplatsen. Men så när patrullen böjer sig fram sticker det upp ett huvud. Det visar sig vara en 10-årig pojke som sitter i förarsätet, säger Magnus Nilsson på lokalpolisen i Järfälla.

"Så får man inte göra"

Färden slutade inte i någon olycka, men pojkens äldre släkting som var med i bilen misstänks för tillåtande av olovlig körning.

– Släktingen tyckte att det var okej att pojken fick prova, men så får man inte göra. Och eftersom pojken inte är straffmyndig och för ung för att förstå att han inte får göra det så misstänks släktingen, säger Magnus Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42