Stjärna. 10-åriga Kimberly Rydberg fortsätter stråla på musikalscenen. Snart är det premiär för "Annie", där Kimberly spelar huvudrollen. Foto: Jens Kristensson

10-åriga Kimberly från Östermalm i klassisk musikal

Hallå där... Kimberly Rydberg, 10, som redan varit med i fem musikaler och nu fått huvudrollen i "Annie" som har premiär på Intiman 15 februari.

  • Publicerad 16:31, 4 feb 2020

– Jag blev så himla glad, jätteglad. Jag känner att jag är lite lik Annie ibland.

Vem är Annie och på vilket sätt känner du igen dig i henne?

– Hon är en tjej från ett barnhem och hennes enda önskan i livet är att hennes föräldrar ska hämta henne. Hon är typ alltid glad och framåt. Och väldigt optimistisk. Det är jag också. Jag vill att alla ska må bra.

9-åriga Kimberly är Pippis nya kompis

Vad är det bästa med att hålla på med teater?

– Det är att man får stå på scen och sjunga och dansa och man får liksom bara ta ut allt ont som finns i kroppen. Alla är så fantastiska här och begåvade. Det är verkligen som en ny familj.

Har du någon favoritscen i Annie?

– Det är väl när jag träffar hunden och får sjunga med den. Jag älskar verkligen hundar, jag tycker det är mysigt. De gör mig trygga och så att jag mår bra.

Hur förbereder du dig inför premiären?

– Jag bara tänker att det kommer gå jättebra sen står jag på scen och så går det bra. Sen så peppar jag mig själv. Du vet kanske inte vad det är men i början av musikalen säger vi "sigge sagge sigge sagge" tillsammans. Då blir man peppad.

Kimberly, 8 år – Stockholms nya musikalstjärna