Foto: Sacharias Källdén

100 000-kronorscykel stulen från äldreboende

Ett inbrott på Sätra vård- och omsorgsboende lade sordin på stämningen efter en lyckad äldrefestival. Saker till ett samlat värde av cirka 250 000 kronor stals. Mest sved förlusten av boendets omtyckta duocykel.

  • Publicerad 16:46, 10 sep 2019

– Vi köpte den förra sommaren. I år har cykeln verkligen fått ut flera av de äldre. Den är väldigt populär. Även besökare lånar den för att åka ut tillsammans med sina anhöriga som bor här, säger Yvonne Esgård, enhetschef på Sätra vård- och omsorgsboende.

Duocykeln är en stor cykel med tre hjul och är byggd så att två personer kan cykla på den samtidigt sittande bredvid varandra. Den är värd kring 100,000 kronor.

– Det känns jättetråkigt för oss. Cykeln har fått många av våra gamla att vara utomhus mer än innan.

Någon gång under natten mot lördagen bröt sig en eller flera personer in i boendets lokaler och stal cykeln. De stal även ljudutrustning och en del konst. Det sammanlagda värdet beräknas till 250 000 kronor.

– Vi var så himla glada över festivalen och att vi hade rott den i hamn. 700 till 1000 besökare totalt, en rad olika arrangemang. Det var jättetrevligt. Och sen när vi kommer hit möts vi spåren av ett inbrott. Vi är jätteledsna, säger Yvonne Esgård.

Händelsen är polisanmäld.