OMFÖRDELNING. Stadens idrottsanläggningar har eftersatt underhåll. Därför får fastighetskontoret 100 miljoner kronor i sin budget att lägga på idrottssatsningar. Pengar som annars skulle gått till annat. Foto: StockholmStad/Direktpress

100 miljoner till akuta idrotts-renoveringar i Stockholm

Nu står det klart att den grönblå majoriteten skjuter till 100 miljoner kronor till fastighetskontoret. Detta för att bättra på underhållet för en rad olika idrottshallar och idrottsplatser i Stockholm.

  • Publicerad 11:22, 4 apr 2019

Det samlade renoverings- och upprustningsbehovet av stadens idrottsanläggningar är värre än befarat. Det märktes inte minst på Södermalm, där Zinkensdamms ishall har rivits efter att det upptäcktes att hela taket var nära att rasa ihop.

Enligt tidigare uppgifter saknade idrottsförvaltningen 250 miljoner kronor för att täcka kommande renoveringar och nybyggnationer av idrottsanläggningar, vilket fick Socialdemokraterna att kräva att staden skulle skjuta till mer pengar.

DEBATT: "Nu tillför vi mer pengar till idrottsinvesteringar"

Enligt Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd, gör nu den grönblå majoriteten i Stadshuset "allt de kan för att få ordning på den ekonomiska situationen”. Därför omfördelar nu fastighetsnämnden 100 miljoner kronor av sin budget, pengar som oavkortat ska användas till nödvändiga investeringar och renovering av befintliga idrottsanläggningar.

S: "Hotet att tvingas stänga idrottsanläggningar finns kvar

I en debattartikel riktar han även skarp kritik mot den förra majoriteten för att de inte har gjort tillräckligt för att underhålla idrottsfastigheterna.

"Det är tydligt att ett alltför stort fokus på att bygga nya anläggningar har gjort att underhållet i befintliga anläggningar har åsidosatts" , skriver han bland annat.

Här är några av anläggningarna som kommer få ta del av de extra miljonerna.

Här ska det renoveras

✓ Nytt brandlarm vid Farsta IP ska installeras

✓ Tillgängligheten i Gärdeshallen ska öka

✓ Nytt sportgolv i Smedshagshallen

✓ Omklädningsrum i Högdalen ska renoveras

✓ Nytt sportgolv i Skanstullshallen

✓ Akuta åtgärder i flera av stadens simhallar

✓ Nytt konstgräs på olika idrottsytor

Framtida satsningar där planeringen ska fortsätta

✓ Ny idrottsplats i Bällsta

✓ Fullstor idrottshall vid Nytorps gärde

✓ Sim- och idrottshall i Skarpnäck

✓ Fullstor idrottshall vid Bolidenplan

✓ Upprustning av Brännkyrkahallen

Visa merVisa mindre