Siktar högt. Tullinge tennis tappar flickor i 9–10 års åldern och det tror de beror på att de måste byta om på toaletterna för att det inte finns ett ordentligt omklädningsrum. Foto: Arkiv

103-årig tennisklubb planerar för utbyggnad

Tullinge tennis växer och ryms inte i sin hall. Nu hoppas de kunna bygga ut med fler banor och ordentliga omklädningsrum.

  • Publicerad 09:01, 7 okt 2019

Tullinge tennis har det trångt i sin hall på Flottiljvägen. I onsdags skickade styrelsen in en ansökan till Botkyrka kommun om att bygga till med en övervåning för att få plats med omklädningrum, duschar och toaletter.

– Vi vill öppna dialogen med kommunen om hur det här kan finansieras. Vi har som förening ingen möjlighet att betala det utan vi räknar med att kommunen går in som borgenär, säger Tommie Westling som är klubbchef på Tullinge tennis.

Föreningens nuvarande tennishall har tre banor, men en till behövs. Dessutom behövs det omklädningsrum för både herrar och damer.

"Bristen på omklädningsrum är speciellt akut för flickor. Att vi tappar flickor i 9–10 års ålder beror mycket på att det är obekvämt att gå på toaletten och byta om innan träningen", skriver föreningen i sitt brev till Kultur- och fritidsförvaltningen.

– I tillbyggnaden skulle det också ingå läktare, kontorsutrymme och ett gym, säger Tommie Westling.

Turnering firar 30-års jubileum

Han är nu mitt uppe i planeringen för klubbens årliga turnering Tullingespelen som i år firar 30 års jubileum. Förra året spelades 240 matcher och utifrån anmälningarna som kommit in hittills ser det ut att bli lika fullt i år.

– Vi får inte plats i vår hall utan har fått hyra in oss hos Rönninge tennisklubb. Vi tittade även på Tumba tennis nya hall, men där hade vi inte kunnat få hela hallen för oss själva, säger Tommie Westling.

I januari kommer klubben starta ytterligare en tävling, Tullinge Open, som kommer vara i samma omfattning som Tullingespelen.

Pigg 103-åring

Tullinge tennis startade 1916 med en tennisbana nere vid Maden. Grundarna var Tullingeborna Bertil Berggren och Bo Stenström.

Klubben bjuder en gång i veckan in förskoleklasser i Tullinge som får komma och testa tennis gratis. De kommer klockan tio pch äter lunch i tennishallen efteråt.

Ett samarbete planeras även med Tullingebergsskolan och med Rikstens fritids.