Yousef har varit med i SWAT i flera år och blev nyligen invald i styrelsen som den yngsta ledamoten någonsin. Foto: Mikael Andersson

11-åriga Yousef – Järfällas yngsta styrelseproffs?

Hur många 11-åringar kan redan sätta på cv:t att de sitter i en styrelse? Det kan Kallhällsbon Yousef Hamade. Som nyinvald styrelseledamot i ungdomsföreningen SWAT ska han, som yngsta medlem, vara med och planera aktiviteter för Järfällas ungdomar.

  • Publicerad 16:59, 30 jan 2018

"Min bror var med i SWAT och jag följde med på bubbelfotboll under sommaren för ett par år sen. De som var med i SWAT bildade ett eget lag och det verkade roligt att hjälpa till. Så jag tänkte, varför inte engagera mig? Då var jag nio. I somras stod jag vid popcornmaskinen när vi hade utomhusbio. Kön tog aldrig slut, det var helt galet!

Alla som är med i SWAT är äldre än jag, men de är mina kompisar. Jag känner mig trygg med dem och känner många sen innan. Flera sa att jag skulle passa som styrelseledamot, så till slut tänkte jag, varför inte? Vi fick rösta fram nya regler för att jag skulle kunna bli juniorledamot, och vara lärling ett år. Jag kom in automatiskt, för jag var den enda som kandiderade, haha! Det känns roligt, jag vill vara med och planera aktiviteter.

Gillar att baka och spela datorspel

På fritiden bakar jag, och gillar att experimentera i köket. Jag är jättebra på att baka kladdkaka, jag har lärt mig av min storasyster. Jag går också på brasiliansk jiu-jitsu. Det är som MMA fast mer självförsvar, och så är det konditionsträning.

Vi har inga sovmorgnar i skolan, mitt liv känns hemskt på morgonen! Jag längtar tills i höst när jag börjar sexan, för då börjar man senare. Men på fritids är det roligt, min klass gillar att dansa ihop. Det blir inte så poppigt, utan mer afro beat. Det finns en kille på Instagram med 50 000 följare som lägger upp dansvideor, som alla följer. Vi lär oss från honom.

Jag älskar också att spela datorspel, men får bara spela på helgen nu. Då passar jag på att sova till sent. Sen spelar jag datorspel några timmar, umgås med min familj, och spelar flera timmar igen tills jag ska sova. Jag måste ju passa på när jag väl får spela för mamma och pappa!"

Det här är Yousef Hamade

Namn: Yousef Hamade

Ålder: 11

Bor: I Kallhäll med mamma, pappa, storasyster och storebror.

Gör: Nyinvald styrelseledamot i SWAT. Går i femman. SWAT är en ungdomsförening i Järfälla som fixar aktiviteter åt ungdomar och hjälper till att hålla bostadsområden rena och snygga.

På fritiden tycker Yousef bland annat om att baka och spela datorspel. Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya skyltar ska få föräldrar att bete sig på läktaren

Sport Ordningsregler sätts upp på Järfällas idrottsplatser Att föräldrar skäller på domare och tränare från läktarplats är ett problem som flera idrottsföreningar i Järfälla upplever. Nu hoppas man att nya skyltar med ordningsregler ska ändra på den saken.måndag 21/5 16:13

Så ska fåglarna dra nytta av nya t-banan

Nyheter Åtta meter högt torn ska hjälpa bevingade "Järfällabor" Hittills är det nog främst människor som glatts åt tunnelbanans utbyggnad till Barkarby. Men om några år kan även fåglar dela glädjen.måndag 21/5 11:43