11-årige Max blev lämnad på hållplatsen

Det var i måndags som Jan Isakssons son Max, 11 år, skulle åka från skolan till hemmet i Gribbylund. Men hans busskort hade gått ut och därför fick han inte åka med.

  • Publicerad 10:40, 6 mar 2018

När Max gick på buss 627 vid Grindtorps södra i måndags visade sig det dock att hans 90 dagars busskort gått ut.

– Då säger chauffören, "då kan du inte åka, du måste ha giltigt färdbevis". Max klev av bussen och så stängde chauffören dörrarna och åkte, säger Jan Isaksson.

– Min son blev väldigt chockad och började gråta. Det har varit sportlov och då har väl kortet gått ut.

Max började gå mot Täby centrum samtidigt som han ringde hem.

– Han var upprörd under en längre stund. Han kände sig tryggare i Täby centrum än att stå där vid hållplatsen ensam, säger Jan Isaksson.

"Alla måste ha giltigt färdbevis"

Max blev sedan upphämtad av sin mamma, men Jan Isaksson ifrågasätter agerandet från busschauffören.

– Jag tycker ändå att man första dagen efter sportlovet kan vara lite flexibel. Jag tror de flesta håller med, att det är sunt förnuft, säger han.

När Jan Isaksson kontaktade SL och ifrågasatte agerandet svarade SL bara att alla måste ha ett giltigt färdbevis och att det inte finns några undantag.

– Jag frågade om SL tyckte att det var ett riktigt agerande av busschauffören, och de tyckte det. Men jag tycker att man är alldeles för kategorisk.

– Vem tar ansvar för barnet om något händer?

Enligt Arrivas pressjour står det i instruktionerna från SL att inga barn får lämnas i en utsatt situation, till exempel på en ödslig busshållplats eller i tunnelbanesystemet, utan pengar eller möjlighet att ringa till en förälder eller vårdnadshavare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23