Det var under måndagen som rånförsöket i Ålsten skedde. Arkivbild. Foto: Sacharias Källdén

11-åring försökte råna ungdom i Ålsten

Under måndagen genomförde två gärningspersoner ett rånförsök och knivhotade en 14-åring i Ålsten. När polisen fick fatt i den ena misstänkte, visade det sig att han bara var elva år.

  • Publicerad 13:20, 15 jan 2019

Det var strax efter 16-tiden i måndags som en kille i 14-års åldern befann sig i Ålsten ihop med kompisar, när två minderåriga gärningspersoner ville åt hans jacka och mobiltelefon.

– De har följt efter målsäganden och med hot försökt tillgripa hans jacka och mobiltelefon. Men målsägande stod på sig, och då tog de fram en kniv som de hotade med. Men målsägande var ståndaktig, vilket inte alltid är det bästa, och då sprang de iväg från platsen, säger Matti Rönnqvist, kommunpolis i Bromma.

"Väldigt ovanligt"

Målsäganden larmade då polisen som kom till platsen med flera patruller. Efter en stund påträffade de en av de misstänkta gärningspersonerna, som visade sig vara bara elva år. Han ska inte vara hemmahörande i Bromma.

– När hans ålder uppdagades kördes han hem till sina föräldrar. Eftersom han är så ung ligger det här på Socialtjänsten, det blir inget polisiärt av det, säger Matti Rönnqvist.

Han fortsätter:

– Det är väldigt ovanligt med en så ung gärningsperson. Det var länge sedan jag hörde om något sånt här, om ens någonsin.

Polisen har i skrivande stund inte fått fatt i den andra misstänkta gärningspersonen.

Matti Rönnqvist tror i nuläget inte att rånförsöket har något samband med den senaste tidens ungdomsrån längs gröna linjen, som StockholmDirekt rapporterade om under gårdagen.